7 praktičnih savjeta kako urediti moderan i funkcionalan hodnik

Mali, uski, gotovo nepostojeći hodnici predstavljaju izazov za uređenje. Još jedno pitanje: kako ih održavati čistima?

Ako je vaš hodnik i dalje u neredu unatoč svim naporima, možda je vrijeme da isprobate nešto novo. Evo sedam savjeta koji će čitateljima muzeja dizajna pomoći da ulaz bude uredan i uredan.

1. Učinite dizajn interijera hodnika inspirativnim

Moderan interijer malog hodnika

Stvaranje ugodnog, elegantnog područja jedan je od najboljih načina da se motivirate da to područje bude čisto. Na primjer, uzmite ovdje prikazani prostor: bez tapeta, umjetničkih djela i sova držača kišobrana, to bi bio dosadan komad zida s policom na šarkama.

Ne bi li bilo bolje vidjeti mjesto po povratku kući zbog kojeg ćete se nasmiješiti? Odaberite svoju shemu boja sobe, unesite elegantne elemente dekora u dosadan prostor.

2. Neka čišćenje bude redovito

Mopsm u elegantnom malom hodniku

Potrebno je da održavanje reda u hodniku postane dio vašeg svakodnevnog života. Evo nekoliko opcija.

  • Imati psa? Steknite naviku stalno čistiti za njom kad se vratite iz šetnje.
  • Rastavite poštu svako jutro dok čekate da se kava skuha.
  • Možete sakriti jakne i urediti ulaz nakon što navečer izvadite smeće.

3. Sustavi za pohranu za dom

Izbjegavajte nered stvari pravilnim organiziranjem mjesta za njih. Prazne površine imaju tendenciju nakupljanja predmeta i uzrokuju nered. To se može izbjeći postavljanjem spremnika za svaku vrstu stvari.

Pogledajte sličan dizajn: Mozaične ploče s originalnim motivom u elegantnom interijeru: stvorite bajku u svom domu

Kad uđete u kuću, potrebno vam je mjesto za sjedenje; za ključeve je lijepo organizirati kuke ili tanjur, pladanj za poštu, kutiju za sitnice, košaru za smeće.

4. Opremite pomoćni prostor

Ormarići u malom hodniku

Što učiniti ako u hodniku jednostavno nema dovoljno mjesta za sve stvari? U tu svrhu možete odabrati pomoćnu sobu u kojoj će se skladištiti glomazni predmeti koji ometaju ulaz ili izlaz.

Ako postoji predvorje ispred stana ili, na primjer, praonica kunalja na stražnjoj strani kuće, upotrijebite ih kao međuprostor. Ugradite kuke, ormare, police, klupe – što god želite.

Držite samo nekoliko potrebnih predmeta (poput ključeva i torbe) izravno u hodniku, a sve ostalo ostavite u svojoj improviziranoj svlačionici. Nesumnjivo će trebati neko vrijeme da se naviknete, ali onda će to postati navika.

Varijacija na ovu temu je postavljanje dijela namještaja za hodnik, poput konzolnog stola ili komode, u susjednu sobu. U ovdje prikazanom prostoru, nekoliko jednostavnih kukica za kapute postavljeno je odmah iza prvih vrata, ali morate ući u dnevnu sobu kako biste ostatak stvari stavili na graciozan stol.

Konzolni stol u malom hodniku

5. Držite stvari dalje od poda

Police u malom hodniku

Bez obzira na situaciju na vašem odmorištu, držanje stvari podalje od poda pomoći će da vaš hodnik bude uredan.

Ako nemate dovoljno prostora za postavljanje stola ili ormara, upotrijebite viseće police ili zidne košare za spremanje pošte i drugih sitnica. Ako je potrebno ostaviti cipele u predvorju, postavite stalak ili ladicu za cipele kako bi podovi duže bili čisti.

6. Kupite nešto što će savršeno odgovarati vašem ulazu, čak i ako iznajmljujete

Moderan interijer malog hodnika

Sve u svemu, dobra je ideja razmišljati o kupovini u perspektivi ako je kućište uklonjivo, ali možda za ulaz želite napraviti iznimku. Ovaj predmet može transformirati vaš svakodnevni život, ako se savršeno uklapa u unutrašnjost foajea, koji ćete tada voljeti održavati u redu.

U uskom ulazu konzolni stol s ladicama za odlaganje, kao što je prikazano na fotografiji, može biti dobra pomoć.

7. Češće pozivajte goste

Moderan interijer malog hodnika

Iskoristite posljednje minute prije dolaska gostiju za čišćenje. Redovito primanje gostiju izvrstan je način da vaš hodnik bude ugodan i organiziran.

Zanimljiv interijer: Put od jednostavne biljke do akustičnih 3-a-PanelA

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: