11 zapanjujućih primjera spiralnih stubišta

Bijelo-crno stubište

Spiralno stubište je snažan strukturni element koji se koristi u kućama i poslovnim zgradama. Ti su elementi zgrada vrlo kompaktni, što vam omogućuje maksimiziranje prostora, ali i dovoljno svestrani da se pretvore u umjetničko djelo.

Spiralno stubište duge

Proizvođači stepenica često nude različite varijacije svojih proizvoda kako bi pružili savršenu opciju za vaš interijer. Dizajneri i arhitekti koriste spiralu kako bi upotpunili područje iznenađujućim i elegantnim elementom.

Odaberete li sličan dizajn za privatnu ili javnu zgradu-nije važno, u oba slučaja ispunit će okolni prostor glamurom i sjajem.

Što preferirati prilikom izrade stepenica za svoj dom: drvo, metal, staklo ili beton? Ova odluka ovisi o funkcionalnoj namjeni ovog elementa, dizajnu sobe i okviru vašeg proračuna.

Inspiracija dolazi iz same prirode: spirale se mogu naći u našoj DNK ili čak u modelu svemira. Ovaj se oblik koristi i za stvaranje umjetnosti sa zastrašujućim značenjem: stubište koje vodi nikamo.

Spiralno stubište prostoru će dodati dinamičnost i arhitektonsko značenje samo ako je pažljivo odabrano kako bi prenijelo prave osjećaje. Kutovi i zakrivljene linije rade zajedno kako bi stvorili savršenu spiralnu ljestvicu koja će utjeloviti najhrabrije kreativne ideje.

Pogledajte sličan dizajn: Zlokobni iPhone za devijantne moderne interijere

U teškim situacijama (u području planiranja), spiralni oblik bit će opcija koja vam omogućuje uštedu puno prostora, stvaranje uravnoteženog dizajna interijera i omogućit će vam da u svoj dom unesete uistinu nevjerojatnu atmosferu.

Takvo stubište može se odabrati za bilo koje kućište, veliko ili malo, i donijet će mu dašak moderne umjetnosti i elegancije. Ovi dizajni koji se koriste u zatvorenom ili na otvorenom bili su relevantni već stoljećima, pomažući arhitektima da stvore izlaz za hitne slučajeve kako bi spasili živote ljudi i ponudili dizajnerima izuzetan način povezivanja podova.

Bijelo spiralno stubište

Bijelo spiralno stubište s crnim rukohvatima

Spiralno stubište u bijeloj boji

Spiralno drveno stubište

Bijelo spiralno stubište s drvenim stepenicama

Crno spiralno stubište

Spiralno stubište u snježno bijeloj unutrašnjosti

Metalno stubište bez rukohvata

Drvene stepenice u spiralnom stubištu

Zanimljiv interijer: 11 načina za prevladavanje kreativne krize

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: