10 smjelih dizajnerskih ideja u uređenju interijera: kultni izbor modernih i praktičnih rješenja

Renesansni stil nikad ne stari

Neki trendovi u dizajnu interijera dolaze, drugi odlaze, a treći se ponavljaju sa zavidnom pravilnošću. Glavni fokus ove godine su klasični motivi i uzorci koji već dugo ostaju popularni.

Ponovno su se pojavili u moderniziranoj shemi boja s novim materijalima, dajući širok izbor klasičnih, ali modernih elemenata za rad.

Najzanimljivije i trendovske od njih predstavit ćemo danas u Muzeju dizajna. Stručnjaci smatraju da ove ideje za dizajn interijera nisu samo moderne, već i vrlo praktične.

1. Ševroni

Ševroni danas nisu novi smjer u uređenju prostora, ali su ove godine čvrsto zauzeli vodeću poziciju.

Najpopularniji je uzorak s običnim ili raznobojnim širokim prugama. Chevroni "cik-cak" prilično smjela i izražajna odluka.

Koriste se kao svijetli naglasci u sobi, dodajući više vizualne privlačnosti prostoru. Ali treba imati na umu da takva stvar u unutrašnjosti, međutim, kao i drugi ukrasi, mora biti jedina, inače vam može izazvati vrtoglavicu.

Pokušajte kombinirati takve ukrasne predmete s raznim uzorcima koji su izrađeni u istoj shemi boja ili ih razrijedite čvrstom bojom kako biste održali ujednačenost.

Izvorni ševron savršeno ukrašava sobu

2. Lokalni obrasci različitih nacionalnosti i plemena

Ti obrasci povijesno datiraju iz antičkih vremena. Umjetnost talentiranih majstora dolazi iz duboke prošlosti i nema pojma vremena.

Mogu se naći u srcu Afrike ili u planinama Perua. Ovi šareni komadi doista doprinose uvođenju u svjetski etnički dizajn interijera.

Dostupni su u svoj svojoj raznolikosti, od prostirki, drvenih predmeta do vaza i zdjela. Postoji mnogo mogućnosti za korištenje ukrasnih elemenata s uzorcima lokalnih nacionalnosti u bilo kojem prostoru.

Narodni ukrasi uvijek su u modi i uvijek originalni

3. Cvjetni i biljni otisci

Dekorateri često nude žive biljke donesene s ulice za uređenje interijera, ali ako ste gorljivi konzervator, onda ova opcija nije za vas.

Jedan od učinkovitih načina ukrašavanja sobe su crteži s biljnim motivima. Dolaze u raznim tonovima i stilovima.

Možete imati jednostavne ilustracije bilja ili šarene uzorke ukrasnog cvijeća. Grupirani zajedno, mogu stvoriti izgled cvjetajućeg vrta na zidovima kuće.

Postoje i vintage otisci koji se mogu naći na buvljacima ili u antikvarnicama. Za ljubitelje modernijeg tiska na raspolaganju je mnogo opcija u vašoj lokalnoj trgovini umjetninama.

Elementi prirode uvijek su dobrodošli u dizajnu bilo kojeg doma i nema ništa ugodnije od prekrasne kolekcije cvjetnih ili biljnih motiva u profinjenom interijeru.

Cvjetni i biljni materijali lijepo ukrašavaju zidove

4. Škotski

Škotska karirana materija u posljednje vrijeme postaje prevladavajuća tema stvaranja ugodnog i ugodnog okruženja bilo kojeg životnog prostora.

Danas su takvi elementi postali glavni smjer u uređenju spavaćih soba, dnevnih soba, pa čak i glavnih naglasaka u blagovaonici.

Tradicionalno, nasumični uzorci uljepšat će svaki formalni prostor uz dodatak malo toplih nijansi i malo muškosti.

Keltski i škotski motivi zasigurno će imati kavez koji odgovara vašem stilu dizajna.

Pogledajte sličan dizajn: Kako stvoriti miran interijer sobestvarene ideje poznatih dizajnera na fotografijama

Škotski uzorci u vrtiću uvijek su originalni

5. Životinjski uzorci

Čini se da leopardovi otisci i uzorci "zebra" nikada neće izaći iz mode, danas su popularniji nego ikad. Često se nalaze u obliku prostirki, ove su slike prešle na ukrasne jastuke, presvlake namještaja, pa čak i prozorske zavjese.

Mogu se miješati i slagati na različite načine, ali što je najvažnije, nemojte pretjerivati kako ne biste sobu pretvorili u džunglu. Korištene u malim količinama, takve slike mogu stvoriti luksuzan izgled.

Za originalni ukras soba možete razmotriti nekoliko stolica ukrašenih u stilu "leoparda" ili otoman prekriven pokrivačem u tigrastim prugama.

To će dodati mali dodir velikog trenda. Životinjski otisci često odstupaju od svoje prirodne sheme boja i proizvode se u neutralnim tonovima ili u boji glavne tkanine, što stvara hirovit i neočekivan izgled.

Tapaciranje ispod kože zebre na namještaju oživljava unutrašnjost

6. Četiri lista

Bezvremenski uzorak djeteline s četiri lista vuče korijene iz srednjovjekovne tradicije i dugo je bio povezan s kršćanstvom. Njegovi zaobljeni oblici mogu se vidjeti u arhitekturi cijele ere.

Irci ga često smatraju simbolom sreće. Ova maskota je danas vrlo popularna. Koristi se u mnogim završnim obradama, poput tkanine, pločica i drveta.

Četiri lista su lijepa u komadima namještaja i metalnim radovima. Svatko tko usvoji sličan smjer u svom domu nesumnjivo će biti sretan i sretan.

Tradicionalni četverokut na zidu kupaonice

7. Grčki trendovi

Simetrija, red i grčki tonalitet karakteriziraju ove klasične elemente dizajna. Ovo je omiljeni stil u interijeru gotovo svih dekoratera, jer dobro funkcionira s većinom drugih modela, čak i s tartanom i četverolisnim.

Često se smatra tradicionalnim motivom koji se lako može modernizirati bogatim podebljanim bojama, poput vruće ružičaste ili plave.

Obično, grčki stil se koristi u tekstilnoj industriji. Prekrasan element bit će naglasci na namještaju, što dizajnerima interijera daje mnogo mogućnosti za primjenu ovog svestranog izražajnog uzorka.

Grčki uzorak savršeno ukrašava interijer

8. Pozadina

Pozadina je najbolja ideja za ukrašavanje zidova i primjer kako staro ponovno postaje novo. Mogu se naći u povijesnim kućama i najnovijim proizvodnim pogonima.

Dekoracija takve zidne obloge može poslužiti kao jasni grafički motivi, poput ševrona ili četverokuta, kao i slike animiranih otisaka i tartana.

To je jedini trend koji stvarno uključuje mnoge druge popularne destinacije. Pozadina se može koristiti kao naglasak na središnjem zidu ili na cijelom području.

Posebno ekskluzivne opcije čak se koriste u vrlo malim količinama, kao umjetničko djelo, u ukrasnom okviru.

Pozadina uvijek i svugdje stvara toplu atmosferu

9. Akrilni namještaj

Originalni setovi namještaja izrađeni od akrilne plastike-najbolji prijatelj dizajnera danas. Vizualno, to su bestežinski, gotovo nevidljivi predmeti u prostoru.

Smatraju se modernim elementima, vrlo se dobro kombiniraju s bogatim detaljima interijera, jednostavno se rastvarajući u njima.

Često se koristi u maloj skučenoj sobi, vizualno stvarajući iluziju veće nego što zapravo jest. Sa svojim oštrim čistim linijama i svježim izgledom, akrilni namještaj izvrstan je materijal za rad. Njegova primjena modernizira tradicionalni izgled i stvara modernost u prostoru.

Akrilni namještaj je jeftin, ali izgleda sjajno

10. Francuski renesansni stil

Kad je riječ o Francuskoj renesansi, padaju mi na pamet kraljevske palače u Versaillesu, bogato ukrašene raskošnim tkaninama i namještajem iz tog razdoblja.

Posuđeni iz talijanskog stila, ali s profinjenijim izgledom, detalji francuske renesanse više su usredotočeni na ljepotu, a manje na funkcionalnost.

Korišteno hrastovo drvo, umjesto oraha koji se često koristio u to vrijeme, kada se dodaju ručno rezbareni drveni elementi, takvom namještaju daje veliku umjetničku privlačnost.

Ovaj stil uopće nije prikladan kao ekonomična opcija za doživljavanje čak i skromnih osjećaja divljenja. Pogledajte, na primjer, na reprodukcijama slika, na primjer, Na internetu, Na internetu, ili na Internetu.

Uređeni bogatim baršunastim i cvjetnim tkaninama, pružaju priliku da do savršenstva dožive genijalnu renesansu.

Dakle, ovdje je popis deset aktualnih trendova u dizajnu interijera ove godine. Oni nude mnogo opcija kako bi malo diverzificirali vaš dom i pomladili njegovu atmosferu, možda zaglavljenu u neutralnom položaju.

Ako ne možete odlučiti koja su odredišta prava za vas, nemojte se znojiti, većina se lako uklapa.

Na primjer, par fotelja sa životinjskim otiscima može se postaviti u dnevnu sobu sa stolom izrađenim od akrilne plastike, a kauč može biti ukrašen ukrasnim jastucima s četiri lista ili tartanom.

Kombinirajte ove originalne ideje za uređenje doma s ciljem stvaranja vizualnog interesa. A koje trendove u dizajnu interijera volite?

Zanimljiv interijer: 3 modne nijanse godine u unutrašnjosti: šik patlidžan, svestrani koralj i nježna zelenkasto-plava

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: