10 najboljih vrsta drveta koje se koriste za uređenje interijerahit-parada prirodnih materijala

Kuhinja s bijelim ormarićima i drvenim otokom

Kuhinja s bijelim ormarićima i drvenim otokom

Prebrojimo zajedno sva prekrasna stabla! Otkrijte 10 ukusnih vrsta drva koje, kada se koriste u dizajnu interijera stana ili kuće, mogu transformirati i otkriti ogroman stilski potencijal bilo koje sobe.

Jedinstveni uzorci, posebna tekstura, nevjerojatne nijanse boja. Što bismo vi i ja, dragi posjetitelji muzeja dizajna, radili bez drveta?

Svo drvo, unatoč stotinama stotina sorti, podijeljeno je u dvije ogromne kategorije: stvoreno od prirode i stvoreno od čovjeka.

Prva su sve drvene površine u vašem domu, bilo da je to Bor sa svojim čvrstim korijenjem ili prekomorska brazilska trešnja, prirodni element poda, ormara ili čak nešto jednostavno poput okvira za slike.

Drveće zahtijeva sunce, tlo i vodu, ali rezultat nam je ugodan, jer bez obzira na odabrani stil, uvijek imamo izvrsno obrađene sirovine za gradnju i uređenje.

Druga kategorija drva ima manje sorti, ali sve su nevjerojatno slične jedna drugoj. Ove "šume" poznate su pod imenima holivudski, ljubav, Lollivud, pa čak i Nollivud. (A-line sastavni dio ovih naslova američke, indijske, pakistanske i nigerijske filmske industrije je "drvo" na engleskom.)

Ove" drvene " tvornice snova podigle su ne samo filmski i šoubiznis na najvišu razinu. Ponudili su novi standard luksuznog života, raskoši i vrtoglave ljepote. Pogledajmo primjerke koje je odobrio holivudski.

Dakle, pred sofisticiranim čitateljem-10 prirodnih završnih ukrasnih materijala koji će običnu i predvidljivu sobu pretvoriti u umjetničko djelo ugodno oku.

1. Hrast

Rustikalna kuhinja s neobojenom bijelom hrastovom pločom

Seoska kuhinja s neobojenom hrastovom pločom

To je snažno i plemenito drvo koje zapanjuje našu maštu. Možda ste sačuvali uspomene iz djetinjstva na izgradnju kuće u njezinim granama.

Ili je u vašem dvorištu takav div, štiteći sve od sunca svojom moćnom krunom. Plemenitost hrasta vidljiva je čak i kad se, lišen života, pretvorio u stvari-stolove i stolice za blagovanje.

Najbolje kuhinjske ploče su hrastove s kraljevskim veličanstvom koje podnose vruće lonce, vlagu čaša ispunjenih ledom i laktove koji podupiru umorne glave ispunjene dojmovima prošlog dana.

Dok točite vino u čaše, sjetite se da je možda bačva napravljena od jedne od 600 sorti hrasta pomogla ovom vinu da sazrije. Ne zaboravite na pluto koje je napravljeno od njegove kore. Kao što vidite, uloga topničke granate u dječjim igrama nije jedina svrha žira.

2. Cedar

Kuhinjske stolice od masivnog cedra

Minimalističke kuhinjske stolice od masivnog cedra

Ovo drvo poznajemo uglavnom po sposobnosti da svojim oštrim mirisom otjera moljce i druge insekte. Cedar, koji se proširio u različitim dijelovima svijeta, ima mnogo sorti.

Stoga je opseg ovog slatkog mirisnog stabla s crvenom i crveno-smeđom nijansom vrlo opsežan: ograde, krovni materijal, sobne pregrade, gitare, pa čak i brodogradnja. Pa, pazite, visoki valovi i gadni kukci-Cedar će se nositi s vama!

3. Padauk

Kuhinjska ploča od padauka

Kuhinjska ploča od padauka

Izvorno ime ovog stabla koje raste u Aziji i Africi je pterokarpus, njegovo vrlo tvrdo meso dobro se podnosi preradi.

Pogledajte sličan dizajn: Ken Hermann: hipnotički vizualni efekti u nizu fotografija u boji dim

Koristi se za izradu rezbarija, glazbenih instrumenata, teško uređenog originalnog namještaja, jer je padauk jači od hrasta, a njegovo pouzdano crveno drvo može izdržati lijepljenje.

4. Krpelj

Ormarići od tikovine u elegantnoj modernoj kuhinji

Ormarići od tikovine u elegantnoj modernoj kuhinji

Evo izvrsne prilike da u dizajn kuće unesete boju i veličanstvenost tropa. Tikovina, nacionalno drvo Filipina, pripada vrlo tvrdom drvetu. Karakteriziraju ga zelenkaste, žute i smeđe nijanse.

Primjena je vrlo raznolika: vrata, okviri prozora, Kućni i vrtni namještaj. Često, u procesu starenja i sazrijevanja u obrađenom obliku, površina tikovine poprima srebrno-sivi ton. Ništa ne podsjeća?

5. Orah

Moderna bijela kuhinja s fasadama od oraha

Moderna bijela kuhinja s fasadama od oraha

Ah, kako je ukusno vaše voće, dragi orah! Ali jednako je časna i vaša uloga kada ste završni materijal za pod pod našim nogama ili za stolicu za ljuljanje u kojoj majka ljulja dijete. I naravno, toliko ste skladni u ukrašavanju klavira.

Ultramoderni pod od oraha

Ultramoderni pod od oraha

Orah je porijeklom iz mnogih zemalja s različitim klimatskim uvjetima, pa je njegova paleta nijansi vrlo bogata.

Ali najviše od svega, cijenjen je zbog svoje pouzdanosti, jer ima nizak stupanj skupljanja, nije podložan skupljanju, širenju, poput ostalih vrsta drveća, što omogućuje njegovu upotrebu u zrakoplovnoj industriji. Bilo visoko u zraku ili ispod nogu, orah je sjajan saveznik dizajnera.

6. Joha

Bračni krevet od johe

Bračni krevet od johe

Dovoljno meko drvo, ali njegova elastičnost nije nedostatak u očima kabineta. To je najčešći materijal za proizvodnju namještaja i uređenje interijera. Joha se lako polira i boji, stječući potrebnu hladovinu i teksturu. Bez obzira na modne trendove, ti su proizvodi uvijek u potražnji na tržištu.

7. Amarant

Stolić za kavu od amaranta

Stolić za kavu od amaranta

Podrijetlom iz južnoameričkih prašuma, visoko je cijenjen u cijelom svijetu zbog svoje blistave teksture s uzorkom vlakana.

Dobro savijajući, ali i izdržljiv, otporan na gljivice i drvene štetnike, amarant je izvrstan materijal za industriju namještaja.

Ali najvažniji adut ovog materijala je duboka prirodna ljubičasta boja, za koju je stablo dobilo svoje srednje ime – "ljubičasto srce".

Amarant koji mijenja boju pod utjecajem zraka i sunčeve svjetlosti odmah nakon rezanja pravo je šumsko čudo.

8. Eukaliptus

Pod od eukaliptusa u kombinaciji sa zidovima od mahagonija

Pod od eukaliptusa u kombinaciji sa zidovima od mahagonija

Egzotične stvari nas uzbuđuju i privlače. Na primjer, koala. Slažete se, ova rijetka i lijepa životinja pokazuje ogromne zahtjeve za sirovinama za stolariju.

Eukaliptus naime, njegove koale preferiraju kao dnevnu prehranu daje čovječanstvu drvo prirodne žućkasto-ružičaste nijanse, koja postaje tamnija pod utjecajem ultraljubičastih zraka.

Ovo je drvo izvrsno za izradu podnih ploča, kao i za namještaj, vrata, okvire i baguette. Mnogi kutovi vašeg doma spremni su "okusiti", poput koale, okus eukaliptusa.

9. Javor

Ugodna spavaća soba s TV ormarićem od javora i komodom

Ugodna spavaća soba s TV ormarićem od javora i komodom

Njegovo drvo služi kao osnova za izradu jednostavnih stvari poput bejzbol palica ili kuglica za kuglanje, ali oštra, izražena tekstura čini javor prihvatljivim i za ukrasne predmete.

Podovi, zidne ploče, namještaj… prilično je lijep da služi samo kao pozadina i često se pretvara u izvrsnu stolariju.

10. Topola

Ugodna spavaća soba s TV ormarićem od javora i komodom

Elegantan namještaj od topole u tradicionalnoj dnevnoj sobi

Znanstveni i tehnološki napredak u posljednjih 10 godina nije pošteđen topole. Napokon, ovo je prvo stablo čiji je DNK kod dešifrirala znanost.

Ali bez znanstvenih otkrića, uvijek smo znali da je DNK topole sastavni dio DNK naših domova. Na primjer, kao šperploča koja savršeno uokviruje sva četiri zida. Papir, šibice, kineski štapići…

Ne može biti da nisu u vašoj kući. Da, sve je to drvo, promjenjivo i raznoliko. Možda Topola nije najuspješniji materijal za izradu namještaja, ali ostalih devet pasmina osvojilo je snažnu poziciju među proizvođačima kabineta, holivudski luksuzno i sposobno pretvoriti vaš dom iz snova u mjesto vrijedno primanja zvjezdanih gostiju.

Crveni tepisi su spremni? Bravo, drvo!

Zanimljiv interijer: Zapanjujuća ručno izrađena rezbarena drvena vrata

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: