Znate li što je kič? Akademska definicija kontroverznog stila interijera

Uređenje interijera u stilu kiča

Kič sam po sebi kao fenomen postojao je u svako doba, ali evo kako se stil pojavio i istaknuo ne tako davno. Ovo je svojevrsna manifestacija protesta i poricanja, svojevrsni dizajnerski nihilizam.

Kič se temelji na kontrastima svojstvenim ne samo interijerima, već i cijelom društvu, načinu života, postojećim poretcima (zasićenost bogatstvom i ekstremno siromaštvo).

Uređenje interijera u stilu kiča

Interijer u stilu kiča kombinira apsolutno neprikladne stvari, predmete interijera i neskladne boje, kao da se ruga stilovima, tradicijama i ukusima.

Pretencioznost i namjerni loš ukus glavna su ideja unutarnjeg uređenja sobe. Ne privlači ljepotom i skladom, već privlačnošću, šokantnošću.

Lako prepoznatljiv po izloženim krivotvorinama skupih stvari i luksuzne robe, prisutnosti različitih, često kontrastnih stilova u jednoj sobi, brojnim" bogatim " i modernim dodacima.

Pogledajte sličan dizajn: Zbirka ideja za uređenje kupaonice vaše. Romantika na Valentinovo

Zlatna štukatura, svijetli vrišteći obojeni zidovi i strop," orijentalne " keramičke pločice na podu, kade s palmama – i sve to istovremeno, kako kažu, sve odjednom.

Kamin, fluorescentna svjetla, baršunaste zavjese i orijentalne vaze; jeftine kineske sitnice, lažna pozlata i brojni volani elementi su svojstveni kiču.

Uređenje interijera u stilu kiča

Materijali koji se koriste za ukrašavanje i ukrašavanje koriste se jeftini umjetni, ali nužno oponašaju prirodne.

U općoj atmosferi sobe postoji određena sentimentalnost, patetika, a pratnja je namijenjena "bacanju prašine u oči", stvarajući atmosferu prosperitetne kuće.

Uređenje interijera u stilu kiča

Često se kič stil nalazi kao spontani neprofesionalni dizajn kuće, ali na javnim mjestima takav dizajn nije tako rijedak.

Zidovi s pozlaćenim frizovima i plastičnim namještajem, slika visoke klase robe široke potrošnje – takav interijer ne stvara uvijek dobar dojam.

Uređenje interijera u stilu kiča

Uređenje interijera u stilu kiča

Zanimljiv interijer: Vesela kič u unutrašnjosti visokogradnje stana Aisina karizmatični dizajn belgijskog arhitekta Maksima Jacketa

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: