Zen vrt: spokoj otvorenog prostora

Sivi zen vrt u dvorcu

Japanski budistički hramovi prvi su put u povijesti razvili Zen zadas, koji su bili jednostavni pejzažni sastavi pijeska, kamena, vodenih obilježja i biljaka koji su se koristili kao mjesta za razmišljanje i meditaciju.

Danas mirni krajolici Zen vrtova donose duševnu udobnost i smirenje prosječnim vlasnicima kuća širom svijeta. Iz tog smo razloga smatrali prikladnim da ga bolje upoznamo sa svojim čitateljima.

Linije u pijesku oponašaju krugove koji zrače površinom vode kad se na nju baci kamen. Dakle, sasvim obični prirodni predmeti u zen vrtu pretvaraju se u izvore kontemplativnog mira.

Pogledajte sličan dizajn: 9 jednostavnih savjeta za uređenje seoske kuće elegantan dekor oživjet će vaš dom

Zamislite da su gromade u središtu kompozicije stijene okružene beskrajnim oceanskim vodama. Uključivanjem mašte možete čuti zvuk valova i osjetiti njihovu hladnoću. Nije li nam to potrebno kako bismo se riješili stalnog stresa i napetosti uzaludne svakodnevice?

Zen vrt u središtu otvorenog prostora

Dizajn Zen vrtova osmišljen je kako bi se smanjila svijest o razmišljanju u procesu meditacije. Kada dizajnirate vlastiti zen vrt, pokušajte pronaći objašnjenje za svaki simbol kako biste kompoziciju ispunili dubokim značenjem, čak i ako to samo vi razumijete.

Zen vrt u vrtu

Umirujuća snaga Zen vrtova leži u njihovom visokom stilu. Ova pametna dizajnerska odluka omogućila je vlasnicima ovog doma da uživaju u opuštajućoj estetici svog vrta bez napuštanja granica dnevne sobe.

Zen vrt pod staklom

Zanimljiv interijer: Skulpturalni elementi dizajna namještaja: skošenje

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: