Zapanjujuća komoda Hrvoje Vulama: neobična fuzija starog i novovjekovnog u dizajnu namještaja

Zagrebački dizajner Hrvoje Vulama dizajnira namještaj od drveta. Njegova posljednja kreacija bila je stoljetna hrastova drvena komoda, nazvana Azipa. Da biste ga stvorili, morali ste reciklirati ogromnu količinu drugorazrednog drva, koje se obično koristi za paljenje kamina.

Obrada materijala uglavnom se morala obaviti ručno, tako da se dizajner vlastitim rukama riješio nepravilnosti i drugih nedostataka u nadi da će dobiti glatku površinu.

Spajanje uglova komode također je izvedeno konzervativno-metodom "lastavica", koja ne samo da jamči čvrstoću i trajnost konstrukcije, već podsjeća i na tradiciju zanatske proizvodnje namještaja.

Namještaj izrađen od drveta iz Interneta - fotografija 2

Moderne kutije od crnog metala i stakla spektakularno su u kontrastu sa starim drvetom koje se približava 300 godina. "Volim kontraste bijele i crne boje, ravne i zakrivljene linije u dizajnu namještaja.". To je kao u životu-suprotnosti su uvijek usko povezane jedna s drugom. Ova jukstapozicija naglašava raznolikost svijeta", izjavljuje dizajner. Komoda je prekrivena mješavinom prirodnih sastojaka-pčelinjeg voska, lanenog ulja i tungovog ulja.

Pogledajte sličan dizajn: 20 opcija za moderne neobične podne svjetiljke: nevjerojatna raznolikost dizajnerskih ideja i tehničkih rješenja

Namještaj izrađen od drveta iz Interneta - fotografija 3

Namještaj izrađen od drveta iz Interneta - Fotografija 4

Impresivne dimenzije plus njegova originalnost-čini se da će ova komoda uvijek biti u središtu pozornosti, čak i u prostranoj sobi. Vjerojatno Vas njegove fotografije nisu ostavile ravnodušnima?

Namještaj izrađen od drveta iz Interneta - fotografija 5

Namještaj izrađen od drveta iz Interneta - fotografija 6

Namještaj izrađen od drveta iz Interneta - Fotografija 7

Zanimljiv interijer: Unesite jednostavnost i lakoću u blagovaonicu s prekrasnim skandinavskim namještajem

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: