Zanimljiva djela internetskog dizajnera Daniela Brauna

Rad internetskog dizajnera Daniela Brauna

Jedan od pionira generacije internetskih dizajnera koji je samostalno naučio osnove profesionalne vještine bio je Daniel Braun. I sam s određenom dozom humora i razigranosti primjećuje da su njegove interaktivne animacije često nadahnute prirodom.

Kao i mnogi dizajneri interneta, inspiraciju dobiva iz videoigara kojima se bavi od djetinjstva. Nastoji usavršiti agresivnu, ponekad nasilnu estetiku računalnih zadataka stvaranjem slika za internet, nastojeći osigurati da one imaju isti učinak na osobu kao i slušanje prekrasne glazbe.

Internetski dizajner Daniel Braun

Braun je rođen u Liverpoolu 1977. godine. Odrastao oko računala, igrajući video igre i promatrajući aktivnosti oca pionira računalne grafike. Nakon njegove smrti, obiteljski prijatelj Roi Stringer, koji radi na Odjelu za metodologiju na Sveučilištu im. Johna Moorea, dopustio je Braunu da tamo instalira moćno računalo.

Rad internetskog dizajnera Daniela Brauna-fotografija 2

Pogledajte sličan dizajn: 10 modernih žardinjera za biljke koje proljeće dočekuju u posebnom stilu

Osoblje odjela aktivno je razvijalo metode podučavanja rada s Ina-Ina i na svjetskoj mreži. Braun se pridružio dizajnerskoj tvrtki. Također je osmislio dizajn osobne stranice za medije.pokrenut 1997. godine. Resurs se razlikovao od pragmatičnih, gotovo primitivnih analoga po svojoj dinamičnosti i prisutnosti neočekivanih učinaka.

Rad internetskog dizajnera Daniela Brauna-Slika 3

Rad internetskog dizajnera Daniela Brauna-Fotografija 4

Daniel Braun trenutno radi u Londonu kao konzultant za multimediju na modnom portalu Iphine. Elementi njegovog posebnog, prepoznatljivog stila su komadići i komadi sa svjetlošću, teksturom i iluzijom trodimenzionalnosti.

Njegovi dizajni nose spontanost i svježinu čak i kad se dizajner vrati starim temama-cvijeću i leptirima. Svrha smeđe izvanredne aktivnosti je identificirati instinktivnu reakciju korisnika koja im ne dopušta da razmišljaju o tehnologiji stvaranja određene slike.

Rad internetskog dizajnera Daniela Brauna-fotografija 6

Zamijenio je internet stranicom na kojoj objavljuje svoje eksperimente i pothvate drugih programera. Sudjelovanje na izložbi radova internetskih majstora u muzeju dizajna, gdje je organizatorima i britanskom konzulu u Milanu predstavio studiju suvremenog britanskog dizajna, donijelo mu je nagradu "Dizajner godine-2004".

Zanimljiv interijer: Natpisi interijera: za uspomenu, za sreću i za svaki dan

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: