Veličanstveni poznati fotograf i njegova djela iz Chicaga

Talentirani poznati fotograf i njegova djela iz Chicaga

Talentirani poznati fotograf i njegova djela

Zašto je ovaj poznati fotograf i njegov rad tako dobar? Astina je uvijek posebnu pozornost posvećivala malim detaljima, poput raznih fasada i drugih zanimljivih elemenata skrivenih u džungli gradskih visokih zgrada.

Prije nekoliko godina, stručnjak za arhitektonsku fotografiju snimio je sliku svojevrsne klisure između nebodera, koja prikazuje svu slojevitost trenutnog stila u gradnji. Kad ih je vidjela, osjetila je da osjeća nešto zanimljivo.

Talentirani poznati fotograf i njegova djela: jedna od slika

Zapanjujuća slika, zapanjujuća u svojoj razmjeri

Nakon što je već držala niz istih fotografija, pokazala ih je suprugovoj sestri koja je rekla da su je podsjetili na poplun, samo s prozora gradskih zgrada. Od tada stvara jedinstvene serije prekrasnih fotografija i bavi se izdavaštvom i vlastitim projektima.

Talentirani slavni fotograf i njegova djela: izvorno djelo

Izvorni novi pogled na poznata mjesta

A sada intervju s fotografom o njezinom radu iz Chicaga i kako je započela.

Kako ste završili u fotografskoj industriji? Zašto ste zainteresirani za temu zgrada i građevina?

Prilično velik broj fotografa koji snimaju građevine i sami su arhitekti. Ali to uopće nije moj slučaj. Studirala sam medicinsku tehniku. I sama sam iz malog grada, pa sam uvijek bila zadivljena arhitektonskim kreacijama.

Kako biste opisali svoj stil?

Sigurno mogu reći da sam prilično fiksiran na detalje, uvijek želim pokazati grad s neobične strane, apstraktnije, da tako kažem. Često ljudi, gledajući moj rad, pitaju gdje je. Dakle, moj je zadatak otkriti grad iz drugog kuta i pokazati ljudima zašto je tako važno moći se zaustaviti i uživati u onome što je okolo.

Talentirani poznati fotograf i njegova djela: još jedan od snimaka

Pogledajte sličan dizajn: Jurje Edelmann: ulje na platnu u hiperrealističkom stilu kao zapanjujuća vizualna iluzija

Jedno od djela

Imate li omiljena mjesta koja često fotografirate?

Obožavam voziti se na TV-u. Tamo me napada inspiracija i kao da se utapam u ovom arhitektonskom blaženstvu.

Koju kameru koristite?

Imam Ainte 8-10, to je onaj na koji trenutno fotografiram. I obično koristim objektiv od 24-70 mm. Da budem iskren, nisam baš opsjednut hardverom. To je samo ono što imam, to je ono s čime radim. Mislim da ne postoji oprema koja će odgovarati svim uvjetima, pa se samo trebate moći prilagoditi.

Talentirani poznati fotograf i njegova djela: zanimljivo djelo

Rad majstora svog zanata koji oduzima dah

Možda imate nekoliko savjeta ili trikova u vezi s fotografiranjem arhitekture?

Fotografirajte često, koliko god je to moguće. Također je vrijedno ograničiti svoj izbor. Uzmite jednu kameru i jedan objektiv i naučite gledati sve oko sebe na drugačiji način. Zaboravite na vječno pitanje Koju leću uzeti. Fotografirajte jednu zgradu iz svih kutova.

Ograničavanje sebe na ovaj način vrlo je korisno. Što je sa savjetima za fotografiranje zgrada za Instagram?

Ovdje se možda ponašam pomalo neiskreno, jer objavljujem puno svojih uobičajenih slika. Ali ako snimate na telefon, vrijedi iskoristiti prednosti filtera i eksperimentirati.

Talentirani slavni fotograf i njegova djela: snimka s interneta

Pogledajte svijet kroz oči oceana

Što možete savjetovati onima koji žele postati profesionalni fotografi za napredovanje u ovoj industriji?

Društveni mediji prekrasan su način za osvajanje publike i pronalaženje novih kupaca. Na Instagram, vrijedi se pretplatiti na one marke ili tvrtke kojima se divite i čije je zanimanje pravo za vas. To će vam pružiti priliku. Razmislite što još možete ponuditi, uzajamna pomoć je ključna.

U Chicagu se nalazi zgrada zvana Iphine, Nova plavo-žuta građevina. Snimio sam nekoliko fotografija i objavio ih na mreži s nekoliko oznaka. Direktor tvrtke vidio je moj rad i poslao mi poruku, a sada su me angažirali za jedan projekt. Štoviše, fotografije sam objavio prije godinu dana. Dakle, nije sve tako brzo.

Ispričaj mi priču iza bilo koje fotografije.

Bio je to drugi projekt za Ace. Vozio sam se po internetu i primijetio sam zgrade u svemiru, vrlo stare primjerke. Svidjela mi se shema boja i kombinacije smještaja zgrada, činile su mi se nevjerojatno zanimljivima, predstavljajući sliku raznolikosti arhitekture u gradu. To je bio trenutak kad sam shvatio da mi treba nešto drugo za ovu seriju fotografija.

Talentirani poznati fotograf i njegova djela. Mies van der Rohe

Mies van der Rohe

Je li vam se svidio rad ovog divnog fotografa? Recite nam u komentarima!

Zanimljiv interijer: Poznati talijanski dizajner i njegova nevjerojatna djela

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: