Urezana lajsna: vintage ukras za bilo koji dio kuće

Dnevna soba s oblikovanjem zuba

Nazubljeni kalup je reljefni ukras koji se sastoji od identičnih pravokutnih ulomaka. Može biti izrađen od drveta, gipsa ili klesan od bilo kojeg kamena.

Zupce je lakše predstaviti u strukturi klasične arhitekture. Najčešće ukrašavaju vanjske zidove zgrada u samom podnožju krova, stropova, namještaja i ugrađenih elemenata interijera.

Pozivamo vas da pobliže pogledate ovaj filigranski izveden volumetrijski ukras.

Urezana lajsna ukrašava fasadu kamina od gipsa u ovom eklektičnom dnevnom boravku. Mrežasti okvir fotelja u ultra modernom stilu sastoji se od ćelija približno iste veličine kao i zubi na kaminu. Ova tehnika dizajna omogućila je povezivanje dva potpuno raznolika elementa koja se nalaze u jednom prostoru.

Kamin s oblikovanjem zupčanika

Pogledajte sličan dizajn: Čudesni crteži na mramoru iz talijanskog studija Ina-Elegantni naglasci elegantnog interijera

Na vrhu ovog prekrasnog kuhinjskog modula urezan je niz malih zubaca. U većini slučajeva, nazubljeni kalup je uz ostale volumetrijske dijelove — izbočine, utore, kosine itd. d., stvarajući divan skulpturalni ukras interijera ili zgrade.

Kuhinjski namještaj s nazubljenim oblikovanjem

Urezana lajsna proteže se po obodu stropa na način krune. U sobi s visokim stropovima, u pravilu, postoji dovoljno slobodnog zidnog prostora iznad ormara i drugih elemenata. Ova nijansa značajno proširuje mogućnosti ukrašavanja.

Zid s oblikovanjem zuba

Ovaj viktorijanski dom ima mnogo zanimljivih vrlina, ali željeli bismo vam skrenuti pozornost na nazubljeni ukras koji uokviruje obris zabatnog sljemenjaka i naglašava strehu krova. Prozor zaljeva, rešetka od kovanog željeza i graciozni stupovi daju poseban šarm fasadi.

Fasada s oblikovanjem zuba

Zanimljiv interijer: Alat dizajnera i arhitekta-televizija

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: