Urbanizam: brza dinamika interijera velikog gradskog stila suptilno prenosi suvremeni ritam života

Uređenje interijera u stilu urbanizma

Urbanizam, ili "stil velikih gradova" kao odraz dizajnerskih trendova i umjetnosti općenito, apsolutna je manifestacija modernosti. Karakterizira ga stalna dinamika, svestranost i pragmatična sažetost.

U svim detaljima interijera očituje se intenzitet i zasićenost gradskog života, želja i spremnost za nove životne događaje.

Ovaj stil uopće nije svojstven statičnosti, miru i" mudroj " ravnoteži koja se prenosi s koljena na koljeno.

Uređenje interijera u stilu urbanizma

Urbanizam karakteriziraju jasne i pravilne linije, svijetle ili kontrastne boje. Velika se važnost pridaje radu s prostorom, ali oblici su potisnuti u pozadinu.

Ipak, u ovom stilu nema osjećaja patetike i krutih okvira. Dizajn prostorija vrlo je odan i fleksibilan, prisutnost elemenata različitih stilova, pa čak i njihova kombinatornost, sasvim je dopuštena.

Temelji se na praktičnosti i udobnosti, praktičnosti i redu. Modernom gradu jako nedostaje svjetla i prostora, odnosno u unutrašnjosti se na to stavlja oklada.

Uređenje interijera u stilu urbanizma

Za vizualno širenje prostora u pravilu se koristi jednobojnost. Dopuštena je upotreba neutralnih svijetlih boja.

Pogledajte sličan dizajn: 23 jedinstvene mogućnosti postavljanja stola koje mogu transformirati bilo koji ručak ili večeru

Ali predlaže se oživjeti opću pozadinu malim akcentima u boji i teksturi, a bolje je ako su pomalo neočekivani (na primjer, igraju linije lukova ili niša, naglašavaju kutove, oblike otvora).

Uređenje interijera u stilu urbanizma

Veliki gradski stil dobro kombinira razne materijale: papirnate tapete, drvo, metal, staklo, kamen, plastiku, tekstil, kožu i tepihe. Međutim, vrijedi se prisjetiti ravnoteže i umjerenosti u njihovoj primjeni.

Za podove je poželjan lagani parket ili laminat. A svijetli tepih s apstraktnim uzorkom na njemu oživjet će prostor i dati dinamiku.

Uređenje interijera u stilu urbanizma

Zidovi se mogu prekriti običnom svijetlom bojom i stvoriti zanimljive kontrastne zone boja. Slični efekti mogu se postići svijetlim ili grafičkim pozadinama.

Uređenje interijera u stilu urbanizma

U urbanizmu se staklo vrlo aktivno koristi – od raznih stolova i stolova, do polica, umetaka u ormare i zglobnih unutarnjih vrata.

Staklene površine dopuštene su bilo koje mat i prozirne, ojačane i vitražne. Budući da se, kao što je gore spomenuto, oklada u unutrašnjosti vrši na svjetlost i prostor, staklo se maksimalno koristi i u svjetiljkama (glavnim i dodatnim) i u dodacima.

Uređenje interijera u stilu urbanizma

Namještaj za" urbano " stanovanje odabran je funkcionalan, jednostavan, bez pretencioznosti, zauzima malo prostora, štedi prostor.

Modularni dizajni, kutne sofe i stolice s vrećicama smatraju se otkrićem stila. Transformatori i razne opcije konfiguracije izuzetno su dobrodošli, stil grada ne voli ujednačenost i ekscese u dekoru.

Uređenje interijera u stilu urbanizma

Zanimljiv interijer: Urbani stil u dizajnu interijera: duh metropole u ukrasu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: