Ukratko o stilu koji je rezultat logičnog razvoja i skladne transformacije renesansne arhitekture

Renesansni stil u dizajnu interijera

Latinska riječ Astana u prijevodu znači red, normu, nešto uzorno.

Klasicizam se ne može nazvati erom ili razdobljem, ovaj se stil (uključujući interijer) razvio povijesno, na njega ne utječu vrijeme ili moda.

Odvija se u svim trendovima i smjerovima. Klasični stil općenito karakterizira pravilo zlatne sredine, dok se u dizajnu namještaja očituje u logičnosti kompozicija i harmoniji strogih proporcija.

Renesansni stil u dizajnu interijera

Suzdržanost, pa čak i neka vrsta puritanizma, SVOJSTVENIJA je klasicizmu stoljeća na internetu. No, neoklasicizam, koji je nastao pod utjecajem renesanse i razvio se na početku stoljeća, u mnogočemu podsjeća na djela talijanskih majstora. Odlikuje se pravokutnim, dobro definiranim oblicima i izraženom simetrijom.

Pogledajte sličan dizajn: Nezaboravno Valentinovo: kako organizirati blagdanski dekor za susret sa srodnom dušom

Renesansni stil u dizajnu interijera

Međutim, klasična linija u unutrašnjosti ne znači potpuni nedostatak ukrasa i strog dosadan karakter.

Stupovi i polustupovi, kamini obloženi mramorom, skulpture, pa čak i štukature s pozlatom vrlo su karakteristični ukrasi ovog stila. Umjetnički parket izrađen od skupih vrsta drva široko se koristi u dizajnu interijera.

Renesansni stil u dizajnu interijera

U velikim dvoranama i dnevnim boravcima koriste se mnoga ogledala koja i sama, kao izvrstan ukras, vizualno povećavaju sobu i proširuju prostor.

Zanimljiv interijer: Popularni dizajnerski trendovi: šareni klasici u elegantnim predmetima interijera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: