Ukrašavanje domova cvijećem je jednostavno — nevjerojatan izbor nevjerojatnog fitodizajna

Veliki dnevni boravak s biljkama

Još u davna vremena ljudi su voljeli ozeleniti svoje domove: Egipćani-tsiperusi, Rimljani-lovorike, Kinezi-azaleje.

Međutim, svejedno, određene vrste sobnih biljaka ostale su prerogativ isključivo bogatih. To su bile orhideje, krizanteme i drugi sofisticirani i nježni cvjetovi.

Zelene biljke u cvjetnom krevetu u unutrašnjosti

Takav koncept kao fitodizajn uključuje pravila za uređenje raznih zimskih vrtova u kućištu, malih ostakljenih staklenika ili kolekcija jedne vrste zelenila.

Da biste to učinili, ponekad dodijelite cijele balkone ili čak sobe. Međutim, sve češće postoje interijeri s malom uporabom živih sadnica, izrađeni u skladu sa svim normama i modnim smjerovima.

Pogledajte sličan dizajn: 31 ideja za preobrazbu vlastitog doma – nadiđite granice poznatog

Vaze s cvijećem i biljkama u unutrašnjosti

Osnovni zakoni takvog dizajna su sljedeći: sklad u kombinaciji dizajna sobe i samog cvijeta (vrijedi odabrati samo određene posude koje odgovaraju stilu ukrašavanja), kao i ekološku prihvatljivost stalne njege (kako bi se zadovoljile sve potrebe određene vrste biljaka).

Bijele posude na prozorskoj dasci

Elementi uređenja okoliša najčešće se koriste u zoniranju doma i postavljanju akcenta u njemu. Osnovni redoslijed njihovog postavljanja ovisi o stupnju potrebe klice za sunčevom svjetlošću, kao i o veličini same. Veliki lonci idealni su za razgraničenje prostorija, dok su mali lonci idealni za ukrašavanje prozora i ormara.

Fotelja okružena biljkama

Zanimljiv interijer: Jedinstvene ideje za uređenje zgrada poznatih arhitekata: zidovi i krovovi prekriveni vegetacijom

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: