Tradicionalni engleski stil u unutrašnjosti trajna je slika plemenitog kicoša u stolici s kariranim pokrivačem

Interijer u engleskom stilu

Unatoč činjenici da se danas ovaj stil doživljava kao klasik, pojavio se ne tako davno i moderna je mješavina elemenata potpuno različitih razdoblja.

Ovaj engleski stil može se sigurno nazvati tradicionalnim, jer ne ovisi o hirovima mode, stvara osjećaj ugode i izgleda dostojanstveno i elegantno. "Klasični" ukras idealan je za knjižnice, radne sobe i prostrane dvorane, ali nije sasvim prikladan za male prostore skučenih gradskih stanova.

Interijer u engleskom stilu

Za osjećaj u unutrašnjosti svojstvene Britancima postojanosti, stabilnosti i čvrstoće koristi se ugodna kombinacija toplih nijansi u ukrašavanju zidova, prigušenog, prigušenog tekstila i tamnog drvenog namještaja.

Neizostavan atribut gotovo svake sobe su visoke police za knjige i fotelja sa zaobljenim naslonima za ruke od tamnog drveta, s presvlakom od" starinskog " uzorka od tkanine smeđkastih, zelenih ili zlatnih nijansi. A karirani pokrivač i podnožje za noge dodati će potrebnu boju.

Pogledajte sličan dizajn: Izvorna svjetiljka od proizvoda za komunikacijski dizajn

Interijer u engleskom stilu

Sofe imaju zaobljene oblike i ukrasnu "suknju", a uglavnom šarene tapiserije. U velikom dnevnom boravku pretpostavlja se prisutnost velikog klavira, a radne sobe ukrašene su tamnim pločama od oraha ili hrasta i tradicionalnom zelenom tkaninom.

Interijer u engleskom stilu

Općenito, velika radna površina i čvrsta knjižnica svojevrsna su posjetnica samopoštovajućeg" čisto engleskog " interijera.

Interijer u engleskom stilu

U dizajnu zidova i draperija često se koristi okomita traka koja ne izlazi iz mode. A kako bi se pojačao učinak antike, naglasak je na teksturi namještaja – masivno drvo podvrgava se samo minimalnoj površinskoj obradi, ali mora biti lakirano ili depilirano voskom.

Interijer u engleskom stilu

Interijer u engleskom stilu

Zanimljiv interijer: Engleski dvosobni stan: moderni klasik u maloj sobi

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: