Što može biti ekološki održiv dizajn?

Izvorni održivi dizajn

Izvorni održivi dizajn

Održivi dizajn prilično je popularan trend u svijetu arhitekture i stila, koji je širok izbor izdržljivih i visokokvalitetnih proizvoda izrađenih od ekološki prihvatljivih materijala. Njujorška međunarodna izložba modernog namještaja priredila je mnoga ugodna iznenađenja u ovom žanru, među kojima je i nekoliko nevjerojatnih eksponata iz cijelog svijeta.

Carpets

Održivi dizajn: tepisi od filca

Ovi prekrasni tepisi od filca doletjeli su na izložbu ravno iz Indije. Dizajnerica komada Kiki D Silva objasnila je da je prije otprilike četiri godine smislila tako neobičan izgled. Kiki dizajnira i vodi tvrtku specijaliziranu za njihovu prodaju koja se nalazi njujorška, a njezin otac i ujak pomažu u proizvodnji u tvornici u Indiji.

Filc je hipoalergenski materijal. Tepisi su prekriveni prirodnom bojom na biljnoj bazi. Sami proizvodi su prilično masivni i dobro teksturirani, zbog čega pružaju izvrsnu toplinsku izolaciju.

Pozadina Grow House Grow

Održivi dizajn: tamne pozadine

Ove pozadine proizvode u Brooklineu od strane tvrtke Carsine. Umjetnica Katie Didi, autorica ideje, inspirirana je poznatim voinichovim rukopisima koji su nastali u stoljeću na internetu. Knjige i članci ovog pisca bili su jedinstveni uglavnom zbog velikog broja neprevodivih riječi koje se čine pomalo mističnim.

Zato je pozadina prikazana neobičnom vegetacijom, čiji prototipi ne postoje u prirodi. Papir se temelji na visokokvalitetnim vlaknima i neće zadržati klor, a sve slike umjetnici stvaraju ručno pomoću prirodnih boja.

Pokrivači od tvida

Održivi dizajn: deke od tvida

Popluni tvrtke Iasni izrađeni su od posebne vrste obojene vune koja kombinira različite prirodne nijanse. Tvrtka je osnovana 1940. u Norveškoj. Sva proizvodnja odvija se u dvije tvornice koje koriste isključivo klasične kopče. Ovce, čija se vuna koristi za izradu pokrivača, rastu na planinskim norveškim pašnjacima daleko od civilizacije, što čini održivost proizvoda nemogućom sumnjom.

Namještaj Urbanite

Održivi dizajn: neobičan namještaj

Dizajner Phil Davidson pretvara industrijske bačve za naftu u šareni i udoban namještaj. Kolekcija uključuje nekoliko dizajna, uključujući stolice, stolove za kavu, kao i police na više razina. Okviri i podovi izrađeni su od recikliranog metala s upotreba zaštitnog praškastog premaza, zahvaljujući kojem se mogu koristiti i u zatvorenom i na otvorenom (npr.

Pogledajte sličan dizajn: Internet: moderan uredski stol u elegantnom dizajnu

Pivot Project

Održivi dizajn: svijetli Vintage ormar

Ipaine predstavlja socijalno poduzeće koje kao radnici privlači ljude koji su izašli iz zatvora, kao i beskućnike. Organizaciju su osnovali Nikki i John Jason.

John dizajnira namještaj, a Nikki brendiranje i marketing. Oni pružaju posao i obuku ljudima kojima je to potrebno, stvarajući moderan namještaj od recikliranih materijala. Komoda, koja je prikazana gore, dio je Kolekcije Aisine koja ažurira stare komade namještaja.

Namještaj od recikliranog drva

Održivi dizajn: originalni drveni ormarić

Dizajner Ethan Abramson živi i radi u Vestchesteru. Izrađuje drveni namještaj od recikliranih izvora koje uzima uključujući i onečišćene šume kako bi se smanjio mogući otpad, pronalazeći primjenu čak i za najmanje ostatke drva. Namještaj je završen premazom na bazi sirutke. Ormar, koji je prikazan na fotografiji, izrađen je od bijelog hrasta s detaljima oraha.

Transformatorski namještaj

Održivi dizajn: transformator stolice

Dizajnerica Jessica Banks, Kreatorica studija za Internet, nudi održivost u kombinaciji s praktičnošću. Njegovi transformirajući stolovi i stolice vrlo se udobno preklapaju, što ne samo da takve predmete čini korisnima u malim životnim prostorima, već i olakšava njihovo premještanje na bilo koju udaljenost. Većina elemenata može mijenjati duljinu ovisno o željama vlasnika.

Pozadina Calico

Održivi dizajn: svijetle pozadine

Ovu izvanrednu pozadinu proizvodi Brooklinska tvrtka Aisne. Dizajneri Nicholas Cope i Rachel Mosler prenose slike prirodnih krajolika na papir pomoću mramornog efekta. Proizvodi su izrađeni po narudžbi od chintza, što vam omogućuje da smanjite količinu nastalog otpada. Za nanošenje uzorka koristi se prirodna tinta. Slika prikazana na fotografiji nalazi se na tapetama iz kolekcije "Vodenjak".

Vaze od plastičnih boca

Održivi dizajn: Vaze od plastičnih boca

Vječni problem nastalih planina smeća iz plastičnih boca dobio je još jedno rješenje. Ovi se predmeti mogu pretvoriti u zanimljive vaze obložene pamukom. U proizvodnji takvih elemenata interijera bavi se tvrtka dizajnera Pepe Heikup u suradnji s Zakladom za Ocean.

Potonji je posvećen pružanju podrške siromašnom stanovništvu u gradu Mumbaiju u Indiji, pomažući u pružanju obrazovanja, zaposlenja i zdravstvene zaštite ovom najvećem lokalitetu. Osim vaza, tvrtka stvara ažurne uzorke za ostale elemente interijera koristeći reciklirane materijale.

Predmeti izrađeni od materijala iz Interneta

Održivi dizajn: ekološki materijal

Internet je robna marka svestranog materijala stvorenog korištenjem ekoloških tehnologija. Izrađen je od vlakana kućnog, industrijskog ili poljoprivrednog otpada.

Materijal je potpuno netoksičan, pa se može koristiti za sve vrste predmeta, od šalice ili pakiranja do zidnih obloga ili namještaja. Zbirka koja je prikazana na fotografiji, ovi mali uzorci koji pokazuju kako se materijal može koristiti za različite ukrasne elemente.

Prirodni namještaj

Održivi dizajn: stol s drvenom pločom

Tvrtka Ama & ama nalazi se u Austinu u Teksasu. Izrađuje izdržljiv i lijep namještaj od visokokvalitetnog drveta poput manga. Koriste se i druge zasade koje su posječene kao rezultat čišćenja prirodnog krajolika za razvoj. Dodatni elementi namještaja izrađeni su od recikliranog metala. Svi premazi izrađeni su od materijala na bazi vode.

Zanimljiv interijer: Hirovi ili ukrasni elementi u dizajnu vrta

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: