Tema Noći vještica u dizajnu interijera: 13 nevjerojatnih ideja za uređenje spavaće sobe uoči dolaska mračnih sila

Ideje za uređenje spavaće sobe

Vi ste izvanredna osoba? Volite mistiku i sve neobjašnjivo? Više volite nestandardne, a ponekad čak i šokantne odluke i postupke? Onda je ova tema za vas, jer nudi ulazak u tajanstvenu atmosferu Noći vještica, utjelovljenu u originalnim i nevjerojatnim interijerima spavaćih soba.

Treba napomenuti da će se projekti predstavljeni u nastavku zasigurno svidjeti ostalim posjetiteljima muzeja dizajna: unatoč nekoj sumornosti i ekscentričnosti, imaju mnogo zapanjujuće lijepih ideja koje se mogu koristiti za ukrašavanje dnevnih soba, bez straha da će ih drugi pogrešno shvatiti.

Dekoracija spavaće sobe s temom Noći vještica

Vjerojatno nitko neće poreći popularnost ovog neobičnog praznika, jer se posljednjih godina slavi čak i u Rusiji. I, naravno, mnogi znaju da je jedan od njegovih glavnih atributa bundeva, od koje se izrađuju" divlje, ali slatke " glave s gorućim očima ili jednostavno ostavljaju na pragu u obliku ukrasa.

Možete li zamisliti ovo svijetlo i lijepo povrće u obliku jednog od elemenata dekora u spavaćoj sobi? Bez sumnje, tijekom razdoblja velikih proslava Noći vještica, može se sasvim sigurno koristiti kao nenametljiv nagovještaj mističnog dana (usput, bundeva može postati originalni detalj u interijerima ukrašenim jesenskom temom).

A ako odlučite razviti nevjerojatan i pun tajni dizajn, takav ukras je neophodan.

Na donjoj fotografiji možete pogledati nevjerojatan projekt u kojem su autori odjednom primijenili nekoliko spektakularnih, intrigantnih i realističnih elemenata zbog kojih je ova soba izgledala poput scenografije horor filmova.

No, nije li šik zidni ukras u obliku maglovite pustinjske šume, elegantan krevet od kovanog željeza s gavranom koji sjedi na njemu, jastuk s likom leteće vještice, poufovi nalik plastovima sijena i ogroman broj bundeva nisu privlačni?

Mnogo bundeva u bijeloj spavaćoj sobi

Spavaća soba s temom Noći vještica

Sobe uređene u sličnoj temi obično se odlikuju jednobojnošću s obiljem crne boje, detaljima od kovanog željeza i izražajnim konfiguracijama.

Upravo su takve komponente prisutne u filmskim horor pričama i dječjim noćnim morama. Ali jeste li znali da ovaj stil zahtijeva posebnu pažnju prema detaljima?

Da bi se postigla cjelovitost i sklad slike, dizajneri pažljivo odabiru namještaj, vrste i broj svjetiljki, a mnogi elementi dekora u unutrašnjosti ponekad nalikuju muzejskim eksponatima.

Pogledajte divnu sobu u nastavku. Na prvi pogled ovo je vrlo elegantna, pomalo ekstravagantna spavaća soba koja nema ništa mistično i zastrašujuće.

I tek kad ga počnete detaljnije razmatrati, nesumnjivo će vas preplaviti oluja emocija i pomiješanih osjećaja. Ali idemo redom. Luksuzni krevet s nevjerojatno lijepom crno-bijelom posteljinom s uzorkom može se čak nazvati svestranim. Njegove elegantne konfiguracije mogu se koristiti i za elegantan francuski stil i za neprolazne klasike.

Tekstil ove boje ima mnogo obožavatelja, uključujući one daleko od mistike. Veliki broj jastuka različitih veličina može se sigurno nazvati trendom modernog dizajna. Sada pobliže pogledajte vintage stolicu koja skromno stoji u kutu.

Njegova prekrasna presvlaka u potpunosti se stapa s posteljinom i izgleda kraljevski. Njegov oblik izgleda ne manje veličanstveno: meko sjedalo, visoki naslon, kovrčavi nasloni za ruke, noge i okvir.

I tu dolazi do spoznaje da izgleda kao prijestolje grofa Drakule. A taj je dojam pojačan pogledom na crnu svilu i prikazom tajanstvenog dvorca jastuka.

Ništa manje kontradiktorni osjećaji nastaju prilikom ispitivanja izloženosti iznad glave kreveta. Među bezopasnim slikama ptica, životinja i ljudi, lijepo uokvirenih, može se primijetiti beživotna figurica guštera i potkova s koje visi osušena pileća noga. Impresivan je i originalni luster koji visi nad krevetom.

Puštajući maštu u slobodan let, u njenom obliku možete vidjeti deformiranu mrežu i obrnutu košaru s voćem i, naravno, moderan i elegantan model moderne svjetiljke.

Kao dodatni ukrasni elementi za dom u stilu Noći vještica, dizajneri su odabrali ogromnu kožnu škrinju koja djeluje kao noćni ormarić na kojem možete vidjeti vrećicu suhog bilja i par cipela.

Pogledajte sličan dizajn: Zabavne Police za knjige za oceane?dječačka djevojka u dječačkom stilu

Interijer spavaće sobe u sivim tonovima

Značajke oblika i dekora za stvaranje besprijekorne spavaće sobe s temom Noći vještica

Ako ste odlučni urediti jednu od soba u sličnoj temi, morate se upoznati s nekim preporukama dizajnera u nastavku.

Prije svega, želio bih reći da kako bi soba dobila mističan izgled, nije potrebno sve ukrašavati u tmurnim tamnim bojama. Ponekad je dovoljno unijeti snažne naglaske odgovarajuće teme u interijer koji će odvratiti pozornost od ostalih predmeta i stvoriti raspoloženje koje vam treba.

Najjednostavnija verzija takvih elemenata može se nazvati posteljinom. Plahte i popluni sa sablasnim slikama silueta, lubanja, pauka itd.p. lako ga je pronaći u prodaji.

Zastrašujući učinak možete čak poboljšati ukrašavanjem jastuka vlastitim rukama jednako impresivnim uzorcima. I ne zaboravite na svijeće, vodeći računa o sigurnosti kuće unaprijed.

Njihovo svjetlucavo prigušeno svjetlo, koje produžuje i iskrivljuje sjene, bit će zapanjujući dodatak odabranom kunalju. A spavaća soba nesumnjivo će se transformirati do neprepoznatljivosti, čak i ako je do ovog trenutka bila elegantna soba u neutralnim bojama.

Mnogi ukrasni elementi u stanu također se mogu transformirati barem na kratko u spektakularne ukrase odgovarajuće teme. Na primjer, možete prefarbati zidove, a za to nije potrebno koristiti crnu boju.

Plave i sive nijanse s nijansama mogu istovremeno izgledati svečano, stilski i tmurno. Ako pozadina ili žbuka u spavaćoj sobi već imaju željeni ton, možete se usredotočiti na njih, potpuno oslobađajući zidove od postojećih predmeta i dodajući u unutrašnjost neku svijetlu stvar izražajnog oblika koja podsjeća na Noć vještica.

I, naravno, jedan od potrebnih atributa za takav dizajn bit će plodovi bundeve. Istodobno, od njih nije potrebno napraviti glavu s užasnom grimasom, jer njihovi lijepi oblici mogu postati osnova za divan razigrani nakit.

Plavi i žuti naglasci u sivoj spavaćoj sobi

Nijanse boja interijera za Noć vještica

Sigurno će veliki broj čitatelja reći da je crno-bijela kombinacija najprikladnija za ukrašavanje spavaće sobe u takvoj temi.

I, bez sumnje, ispostavit će se da su u pravu, jer takav savez nije samo spektakularan, već i neobično elegantan. Uostalom, dizajn koji se temelji na kontrastima gotovo je uvijek uspješan, a promjenom prednosti jedne od boja možete promijeniti atmosferu istog interijera do neprepoznatljivosti.

Međutim, nemojte se ograničavati samo na ove tonove. Jednako zapanjujuće mistične spavaće sobe mogu se dobiti i iz drugih nijansi. Mogu se dodati dozirano, u obliku zasebnih ukrasnih elemenata u stanu, koji će unijeti revitalizaciju u jednobojni prostor i moći će poboljšati željeni učinak.

Na primjer, imitacija kapi krvi na zidovima izgledat će zastrašujuće, ali i impresivno, a možda će se ispostaviti da je upravo dodir koji vam je nedostajao za puninu osjećaja.

Ili voljene i tradicionalne bundeve mogu postati žarišna točka u crno-bijeloj spavaćoj sobi. Ali možete li zamisliti da čak i uz pomoć nježnog cvijeća prostoru možete prenijeti potrebnu dozu misterije?

Da biste to učinili, samo trebate koristiti pribor potrebnih konfiguracija i po mogućnosti kontrastnih tamnih nijansi.

Interijer luksuzne ljubičaste spavaće sobe

Stvorite nevjerojatnu igru svjetla i sjene u spavaćoj sobi

Nije tajna da manipuliranjem izvora svjetlosti možete stvoriti nevjerojatne vizualne efekte koji će vam pomoći promijeniti neuspješan raspored prostorije, sakriti nedostatke u dizajnu i završnoj obradi, kao i stvoriti pravo raspoloženje.

Ako želite pojačati osjećaj Noći vještica, morate umjetno potamniti sobu, na primjer, postavljanjem rešetki, slika, ogledala na prozore ili ih jednostavno zavjesiti gustim teškim zavjesama.

I, naravno, izvori svjetlosti u takvoj spavaćoj sobi ne bi trebali biti svijetli. Najjednostavnija i najuspješnija opcija, kao što je gore spomenuto, su svijeće. Pravi primjerci izgledat će impresivnije, bez sumnje, ali na temelju požarne sigurnosti možete potražiti i električne varijacije koje u potpunosti oponašaju oblik i svjetlost žive vatre.

Ali neobični lusteri i svjetiljke mogu postati ne samo zanimljivi ukrasni elementi, već i glavni dodir koji će naglasiti namjeru dizajna.

Šik spavaća soba u crnoj boji

U nastavku vas pozivamo da pogledate još nekoliko nevjerojatnih i jedinstvenih spavaćih soba. Svaki od njih ima neočekivane i zapanjujuće elemente, a najupečatljivije je što su ih izradili dizajneri ili posudili iz raskošne prirode.

Obratite pažnju na stalke nadstrešnice u obliku debla iz mrtve šume, masivne lančane lance izrađene od pliša, grabežljivi luster izrađen kao od kostiju i dugih očnjaka, svjetiljke u obliku ljudskih figura itd.d.

Suho drvo i krijesnice u spavaćoj sobi

Elegantna svijetla spavaća soba s crnim naglascima

Puno obožavatelja u kutu sive spavaće sobe

Ogroman luster u maloj mračnoj spavaćoj sobi

Bundeve u podnožju kreveta u spavaćoj sobi

Neobična spavaća soba u plavoj boji

Moderna spavaća soba u sivim tonovima

Zanimljiv interijer: Ukrasite zidove lubanjama za Noć vještica! Nečuvene aplikacije s interneta

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: