Talijanski namještaj od indonezijskog ratana: sjaj i šik ekološki prihvatljivog materijala

Talijanski namještaj od ratana

Rattan je Liana iz tropa, u ovom slučaju iz Indonezije. Od ovog ekološki prihvatljivog i sto posto prirodnog materijala lokalni obrtnici izrađuju jedinstveni namještaj.

Zbog svoje prirodne snage u tropima širom svijeta, lokalno stanovništvo Tka pješačke mostove preko rijeka i klisura od takvih loza. Namještaj izrađen od ovog egzotičnog materijala ima zavidnu čvrstoću i trajnost, može redovito trajati od 30 do 40 godina, kako u zatvorenom prostoru, tako i na otvorenom.

Prekrasan talijanski namještaj od ratana

Talijanski dizajneri uoči nadolazeće ljetne sezone pripremili su nekoliko originalnih slušalica. Sofe od ratana u smeđim tonovima futurističkog su dizajna i neobičnog oblika.

Cijeli okvir Ručno su tkali Indonezijski obrtnici, a mekani dizajn sjedala i jastuka nalik oblaku izrađuju rukavice u tvornice u Italiji. Slušalice imaju zapanjujući nestandardni izgled i iznimnu udobnost.

Prekrasan talijanski namještaj od ratana

Fini talijanski namještaj od ratana

Sljedeći set dodao je još jednu sofu nevjerojatnog oblika i nekoliko originalnih tapeciranih klupa koje se lako pretvaraju u male stolove. Takav namještaj izgledat će elegantno u blizini vanjskog bazena.

Pogledajte sličan dizajn: Umjetničke i arhitektonske fantazije modernog doba: zeleni svjetionik

Boja namještaja može se odabrati između osam standardnih opcija, ali možete naručiti i višebojni raspored svakog komada iz slušalice.

Divan talijanski namještaj od ratana

Rattan ima spužvastu unutarnju strukturu, tako da se svi proizvodi izrađeni od ovog materijala ne deformiraju kada se vremenski uvjeti naglo promijene.

Budući da se vješto tkanje različitih oblika namještaja vrši uglavnom ručno, svaki se predmet može svrstati u Jedinstvena umjetnička djela narodne umjetnosti. Što se tiče snage, želim dodati da sjedalo bilo kojeg oblika od ratana može izdržati težinu do 500 kilograma!

Jedinstveni talijanski namještaj od ratana

Neusporedivi talijanski namještaj od ratana

Još jedno remek-djelo talijanskih dizajnera originalni snježno bijeli kauč u obliku sudopera za opuštanje u blizini bazena ili na morskoj obali na posebnoj promatračkoj palubi.

Obilje jastuka stvara ugodnu udobnost, a na ovalni stol možete postaviti hladna pića.

Budući da je palma od ratana svijetli predstavnik tropske klime, svi proizvodi imaju zavidan "imunitet" na razne promjene temperature i vlažnosti.

Prekrasan talijanski namještaj od ratana

Neobičan talijanski namještaj od ratana

Vrtoglavi talijanski namještaj od ratana

Zaključno, mala povijesna činjenica: engleska kraljica Elizabeta voljela se opustiti u pletenoj ležaljci od indonezijskog ratana, koja je vjerno služila njenom veličanstvu više od šezdeset godina, a trenutno se čuva u muzeju palače Vindzor – glavnoj seoskoj rezidenciji kraljevske kuće "magloviti Albion".

Zanimljiv interijer: Talijanski dizajneri namještaja: kontinuitet generacija

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: