Svijetli i moderni bijeli interijeri za inspiraciju

Bijela boja u dizajnu interijera

U svijetu modernog dizajna interijera postoji jedan važan koncept koji vam može pokvariti sav trud preko noći. Glavna stvar u ovom pitanju je pokušati ne pretjerivati.

Prevladajte želju da svaki kvadratni centimetar sobe pokrijete cvijećem, uzorcima, sitnicama, umjetničkim djelima i drugim svim vrstama svijetlih ukrasnih elemenata.

Stručnjaci za dizajn često spominju da prostor mora biti čist poput papira i da ga treba ispuniti samo predmetima koji isključivo odražavaju vaš osobni ukus.

Ipak, prečesto zanemarujemo snagu bijele boje. Iako, koristeći ga kao osnovno načelo interijera prostora, moguće je postići nevjerojatne rezultate i naglasiti mnoge stvari čak i bolje od najhrabrijih dizajnerskih modela na svijetu.

Bijela boja u dizajnu interijera: tapecirani namještaj za dnevnu sobu

Jedino što treba razumjeti je razlika između ukrašavanja u bijeloj boji i uopće ne. Budući da je ova nijansa tako jednostavna i čista, morat ćete koristiti puno drugih tekstura i komplementarnih naglasaka. Ne bojte se miješati i uskladiti teme u ukrasu.

Na primjer, bogato viktorijansko ogledalo može izgledati jednostavno zapanjujuće kako u staroj elegantnoj kupaonici, tako i u blagovaonici s modernim stilom interijera.

Također, ne zaboravite koristiti, i, vrlo razumno, duboke nijanse boja u unutrašnjosti. Na primjer, postavljanjem modernih svijetlih boja na bijelu neutralnu pozadinu-svijetlo crvene ili plave, unijet ćete dimenziju u dizajn svoje sobe.

Osim toga, može se činiti da crno-bijela paleta više nije relevantna, ali još uvijek postoji mnogo novih mogućnosti za pretvaranje ovog klasičnog okruženja u nešto novo. Crni pod, Crna svjetiljka ili sjajni crni klavir mogu pretvoriti običan bijeli prostor u bajkovito remek-djelo.

Pogledajte sličan dizajn: Svjetla vrtuljka u dizajnu rasvjete Vesela raznolikost šokantnih autorovih svjetiljki ručno rađenih u Kini

Bijela boja u dizajnu interijera: Kutak za doručak

I na kraju, zapamtite, dragi naši čitatelji muzeja dizajna, da bijele sobe više odražavaju sunčevu svjetlost nego tamne i tako možete štedljivije koristiti rasvjetna tijela. Kao što vjerojatno već znate, nema ništa svjetlije od bijele boje…

Lagani dizajn stvoren je za one koji su umorni od svakodnevnog života i žele nešto neobično. Takvi modni trendovi u dizajnu interijera, izgrađeni u potpunosti na bijeloj boji, izgledaju prilično osebujno.

Što se mora uzeti u obzir kako bi se pravilno dizajnirala takva situacija u prostoru u kojem će uvijek biti ugodno biti?

  1. Izbjegavajte očite tamne (crne) mrlje.
  2. U unutrašnjosti je najbolje koristiti složene oblike namještaja s rezbarijama, vinjetama i kovrčama koje daju dinamičnost od lakonskih modernih koji se čine manje živahnima.
  3. Koristite što više različitih tekstura.
  4. Pažljivo razmislite o umjetnoj rasvjeti, odabirom prave sjene i stvaranjem nekoliko lokalnih svjetiljki.

Dakle, bijela boja pruža ogroman broj mogućnosti za luksuzni dizajn interijera kuće i za promjenu cijelog vašeg prostora.

Bijela boja u dizajnu interijera: moderne stolice

Bijela boja u dizajnu interijera: mekani kauč uz kamin

Bijela boja u dizajnu interijera: ormar i police za knjige

Bijela boja u dizajnu interijera: uredski namještaj

Bijela boja u dizajnu interijera: dnevna soba

Bijela boja u dizajnu interijera: luksuzna kupaonica

Bijela boja u dizajnu interijera: mekani kauč

Bijela boja u dizajnu interijera: modne stolice s visokim naslonom

Bijela boja u dizajnu interijera: tapecirani namještaj u dnevnoj sobi

Bijela boja u dizajnu interijera kuhinje

Bijela boja u dizajnu interijera spavaće sobe

Bijela boja u dizajnu interijera dnevne sobe

Zanimljiv interijer: Svijetli dekor u bijelim zidovima

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: