Stropne grede-izražajni element dizajna

Interijer stana u skandinavskom stilu sa stropnim gredama od svijetlog drveta

Ponekad stropovi postaju središnji elementi dizajna, ali osim toga, oni u svakom slučaju nose i praktično opterećenje.

Rafter sustav je nosiva konstrukcija krova nagnutog tipa. Sastoji se od Rafter nogu, koje su postavljene pod kutom, kao i od vertikalnih stupova. Koriste se apsolutno svi materijali: drvo, metal, beton i drugi.

Ovaj snimak dobro ilustrira način na koji se svaki par greda spaja s vodoravnom šipkom. Opterećenje je ravnomjerno raspoređeno, a struktura je kao rezultat vrlo pouzdana.

Bijeli drveni strop s gredama u unutrašnjosti spavaće sobe

Dizajn renomirane tvrtke Iasni, Chicago, Illinois, SAD

Izložene stropne grede izvrsno su unutarnje rješenje. Upravo takav dizajn stropa u kući s kosim krovom prikazanim na fotografiji čini sliku skladnijom i cjelovitijom. Ne zaboravite na ovu jednostavnu, vrlo pristupačnu, ali ne manje spektakularnu, dizajnersku tehniku.

Dizajn kosog tipa krova sa stropnim gredama u unutrašnjosti dnevne sobe

Prekrasna dnevna soba, dizajn iz Aina, Cupertino, Kalifornija, SAD

Sljedeći snimak daje nam ideju koliko originalan može biti strop verande. Ovdje su grede postavljene okomito jedna na drugu i to je vrlo neobično arhitektonsko rješenje. Tako se povećava visina stropa, dobiva se privid kasetirane strukture.

Izgled kasetiranog stropa s gredama u unutrašnjosti verande

Zapanjujuća veranda s ukrasnim stropnim gredama, koju je dizajnirao dizajnerski tim Ace + Ace, Beaufort, Južna Karolina, SAD

Rogovi strše izvan vanjskog zida, tvoreći strehe za odvod vode. Ovo je vrlo originalno rješenje problema odvodnje vode s krova.

Pogledajte sličan dizajn: Fotelja za animaciju – prostranstvo prostora u vašem domu

Vanjski dio kuće s drvenim rogovima na krovu

Elegantni primjer dizajna kuće s gredama za strehe, NASA, San Francisco, Kalifornija, SAD

Krajevi krovnih greda, koji su u ovom slučaju obojeni bijelom bojom, nazivaju se repovi rogova. Plavi rogovi na krajevima zabata su potporni nosači.

Dekoracija seoske kuće u plavoj i bijeloj boji

Vrlo neobičan i moderan dizajn rogova, dizajn tvrtke asa, Seattle, Vašington, SAD

Također predstavlja originalan način dizajniranja krova s izbočenim gredama. Oni nemaju praktičnu vrijednost, već su samo elementi vanjskog dekora.

Eksterijer moderne kuće s drvenom krešom

Izuzetno ugodna ljetna kuća s ukrasnim gredama, projekt IPHINE, Portland, Oregon, SAD

Izložene stropne grede daju prostoru neizreciv šarm seoske kuće, istovremeno ispunjavajući svoju glavnu funkciju održavanja krova. U našem užurbanom vremenu stil zemlje postaje vrlo popularan. Njegove slike postavljaju romantično raspoloženje, djeluju mirno. A strop ovdje igra važnu ulogu.

Interijer bijele spavaće sobe u rustikalnom stilu

Teksturirana i pouzdana konstrukcija stropnih greda daje osjećaj jedinstva s prirodom, dizajn Ina-Ina, Ra ' anana, Izrael

Ovako postavljene ukrasne grede stvaraju iluziju suženog stropa. Odmah postoji osjećaj leta i lakoće.

Dekoracija konusnog stropa drvenim gredama

Ovaj dizajn nadahnjuje asocijacije na bogomolje, ideju grupe dizajnera iz Ipaina, Tombala, Teksasa, SAD-a

Rogovi dolaze u različitim razinama, ovisno o dizajnu kuće. Glavna stvar ovdje je voditi brigu o kvaliteti materijala i pričvršćivača: struktura mora biti stabilna.

Drveni rogovi u eksterijeru seoske kuće

Kuća koja oduševljava svojom jednostavnošću, dizajn iz Aisne, Duncan, Kanada

Uz pomoć stropnih greda možete prilagoditi geometriju i volumen prostorija. Ako instalirate duž širine stropa, soba će se vizualno proširiti. A kako bi se soba produžila, elementi stropne konstrukcije položeni su okomito jedan na drugi. Ako su stropovi previsoki, grede možete postaviti nisko ispod krovišta. To će odmah dodati udobnost dizajnu.

Stropne grede bit će prikladne u bilo kojem interijeru, pa se ne bojte eksperimentirati! Dekorativni drveni rogovi donijet će osjećaj topline u sobu, a metalne konstrukcije stvorit će atmosferu industrijskog potkrovlja. U svakom slučaju, soba s otvorenom stropnom konstrukcijom izgledat će jedinstveno. 

Članak vam se pokazao korisnim? Podijelite ga s prijateljima.

Zanimljiv interijer: Stropna lajsna kao element galerijskog sustava za vješanje slika i jednostavno moderan ukras interijera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: