Stropna lajsna kao element galerijskog sustava za vješanje slika i jednostavno moderan ukras interijera

Stropni kalup u unutrašnjosti dječje sobe

Od davnina ljudi pokušavaju ukrasiti svoje domove, pokoravajući se, očito, prirodnoj potrebi za skladom. Do danas su djela slikarstva i drugih vrsta likovne umjetnosti jedan od najpopularnijih ukrasnih predmeta koji interijeru mogu dati sofisticiranost i originalnost. Kako implementirati ovu ideju s ukusom? Profesionalni dizajneri savjetuju da obratite pažnju na stropno oblikovanje. Ovo je prekrasan uređaj, koji je ukrasni vijenac, koji uglavnom ukrašava spoj između zida i stropa. Ali ponekad se takve letvice nalaze na određenoj udaljenosti od gornjeg kunaa zida.

Prije toga, kuke su bile izravno pričvršćene na stropne letvice, na kojima su bile obješene slike, a to je bila njihova glavna svrha. Suština ovog pristupa je sasvim jasna: vlasnici kuća nisu morali pokvariti zidove, što je bilo izuzetno važno u vrijeme kada su tapete bile vrlo skup materijal. 

Sada se ovaj uredan i profinjen element dizajna koristi ne samo kao komponenta sustava za vješanje slika, već i kao ukras. Letvice su izrađene od različitih materijala i mogu imati bilo koji dizajn.

Kalupljenje je savršeno za razgraničenje dijelova zidova različitih tekstura. Na primjer, kada je donji dio tapetiran, a gornji dio obojen.

Pogledajte sličan dizajn: Fotelja od ? Studio

Stropni kalup u unutrašnjosti blagovaonice

Može se koristiti za naglašavanje kontrasta boja u kojima su opet obojeni različiti dijelovi zidova. Ova tehnika osigurava da će interijer ispasti profinjen i jedinstven.

Bijela lajsna u unutrašnjosti hodnika

U sobama s niskim stropovima, uski kalup mora biti instaliran na samom vrhu. Može se postaviti izravno ispod letvica kako bi se vizualno povećao volumen prostorije.

Uska bijela lajsna ispod stropa

Vješanje slika vrši se na različite načine. Ponekad se kuke s pričvršćenom linijom zabiju ili uvrnu izravno u samu lajsnu i ostanu vidljive.

Korištenje kalupa za vješanje slika

Danas se prakticira drugačiji pristup organizaciji ovog sustava. Podrazumijeva da su kuke učvršćene u udubljenju zida i skrivene kalupom.

Strop završen kalupom

Čak i kada oblikovanje nije praktično potrebno, može se koristiti kao ukrasni element.

Bijeli stropni kalup u unutrašnjosti sobe

Postoji mnogo rješenja koja mogu učiniti vaš interijer prekrasnim. Jedan od njih —onaj koji je istaknut u našem članku-predlaže postavljanje slika na galerijski način. Je li vam se svidjela ova ideja? Podijelite svoje mišljenje u komentarima.

Zanimljiv interijer: Zapanjujući krajolik s visine Belvederea

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: