Strojevi s napajanjem od svjetla i povećala iz NASA-e

Danas ćemo na stranicama poznate stranice Muzej dizajna govorit ćemo o jedinstvenom stroju američkog izumitelja, pisca, inženjera, karikaturista i kipara kunae Goldberga.

Ruben Garrett Lucius Goldberg rođen je u gradu San Franciscu početkom srpnja 1883. godine. 1915. kunaen posebno za novine i časopise crta originalne karikature koje prikazuju mehaničke sustave koji izvode prilično jednostavne radnje, ali na ukrašen i dug način.

On je taj koji posjeduje lovorike u izumu jedinstvenog stroja koji izvodi jednostavne radnje na prilično zbunjujući način, uz pomoć određenog lanca odnosa prema principu "sklopive domine".

Proces korištenja svjetla kao motora

Ponekad se ti sustavi nazivaju i "Internet": prvi je izumio, a drugi-britanski umjetnik Vilijam Robinson, koristio je njihov prikaz u svojim karikaturama. Ta su se imena ponekad koristila za označavanje prilično složenih mehanizama ili mehaničkih sustava.

Pogledajte sličan dizajn: Dizajnerski uredski namještaj: 22 moderne i originalne ideje

Video prikazuje uzorak goldbergovog stroja, koji su stručnjaci iz tvrtke "etapina", specijalizirane za polaganje linija optičkog kabela velike brzine za povezivanje sa svjetskom mrežom, sastavili prema preživjelim crtežima.

Stroj koristi samo snop svjetlosti koji se nekoliko puta lomi od zrcalnih metalnih površina, prolazi kroz sustave leća i staklene prizme, prvo gori kroz list papira, a zatim kroz balon koji oslobađa balon.

Zatim ista zraka, prolazeći kroz prilično zamršen sustav, sagorijeva nit koja drži ladicu s vodom, a zatim topi komad leda koji sprječava kretanje lopte duž vodećih rampi — sve ove duge manipulacije stvorene su samo tako da se kao rezultat pojavi logotip u boji tvrtke.

Uzimajući u obzir izum prije jednog stoljeća, dizajneri japanske tvrtke "Light" napravili su prilično originalnu reklamu za svoju tvrtku, koju možete dugo gledati bez zaustavljanja, tako da je očaravajuća i privlači pokret stvoren običnom zrakom umjetne svjetlosti.

Zanimljiv interijer: Pogodite profesiju: Salvador Dali na igri Aia ' s? 27. siječnja 1957

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: