Smjela mješavina stilova: zanimljivi projekti za ažuriranje interijera starim koferima

Komoda iz starih kofera

Sada su ljudi odgovorniji za popravak kuće, prošli su dani kada su glavni čimbenici dizajna bili: jeftinost, jednostavnost i udobnost. Postupno se na ovaj popis uključila individualnost i jedinstvenost ideje.

Svatko pokušava transformirati svoj interijer što je moguće privlačnije i neobičnije, dati mu jedinstveni autorski stil. Čak i ako se odabere bilo koji određeni smjer, poput minimalizma ili modernog, nije grijeh dodati nešto svoje projektu.

Interijer dnevnog boravka u starom stilu

Posebno popularna postala je ručno izrađena izrada namještaja i dekora, jer autorsko djelo nema analoga. Osim toga, stavljajući svoju dušu u proizvod, to neće biti samo razlog za radost, već i ponos.

Danas stranica Muzej dizajna, predlaže da u svoj interijer unesete malo seoskog glamura s daškom berbe. Prilično neobična kombinacija, zar ne? Sve što je potrebno za to su stare škrinje ili koferi, sada konačno imate priliku da biste dobili osloboditi od nepotrebnog smeća i dati mu drugi život.

Stol za kavu iz stare škrinje

Za vašu pažnju, nekoliko vrijednih savjeta za pretvaranje vintage komada u funkcionalne Vintage stolove i komode. Takva će ideja biti poseban vrhunac vašeg interijera s eklektičnim notama engleskog stila.

Pogledajte sličan dizajn: Privlačna toplina prirodnog drva – Kreativni ručno izrađeni namještaj U Stilu oceana

Komoda iz stare škrinje

Korak 1: Rekonstrukcija

Pregledajte kofer na veća oštećenja i udubljenja. Velike nedostatke treba ukloniti, evo nekoliko ogrebotina na presvlaci koje možete ostaviti, oni će gotovom proizvodu dati poseban šarm antike.

Korak 2: Izgled

Ako vam boja u potpunosti odgovara, tada se samo trebate riješiti mrlja, prljavštine i prašine. Ali ako je stvar vrlo stara, možda ćete je morati prebojati, za to je bolje koristiti ne četku, već spužvu ili boju u spreju u limenkama.

Korak 3: Malo sjaja

Da biste stolu dali malo Šika i gracioznosti, obratite posebnu pozornost na metalne detalje, na primjer: ručke, zakovice ili čavle. Treba ih temeljito polirati, a ako su previše zahrđali, zamijenite ih novim.

Korak 4: Unutarnja dekoracija

Budući da gotov proizvod mora biti što funkcionalniji, sam kofer može se koristiti za spremanje knjiga, odjeće ili drugih stvari. Stoga svakako trebate obratiti pažnju na stanje unutarnje presvlake. Najbolje ga je zamijeniti navlakama od prirodnih tkanina, kao što su: pamuk, lan ili burlap.

Korak 5: Dekor

Po želji stol može biti ukrašen. Na primjer, ukrasti stolnjakom, čipkastim ubrusom ili satenskim vrpcama. Također možete dodati staru sliku, za to koristite šablone i zlatnu ili srebrnu boju. Glavna stvar ovdje je ne pretjerivati i ne preopteretiti proizvod detaljima.

Korak 6: Prikladno mjesto

Ostaje odabrati dobro mjesto kako bi se nova stvar pravilno uklopila u unutrašnjost. Može se postaviti u dnevnu sobu kao stolić za kavu ili u hodnik kao komoda. Također, koferi neće izgledati loše u spavaćoj sobi kao noćni ormarići.

Stolić za kavu iz starog kovčega

To je to! Sada tamo možete organizirati sve svoje stvari, dodati nekoliko izrezbarenih svijećnjaka i starinski sat. Pogledajte kako je vaš interijer blistao eklekticizmom i notama seoskog stila!

Pomoćni stolić iz škrinje

Zanimljiv interijer: Moderna upotreba Vintage filmskih fotoaparata

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: