Smeće kao izvor svjetlosti

Dizajner Hagart

Dizajner interijera i fotograf Hagart rođen je 1966. Diplomirao je na internetu i 15 godina se profesionalno bavio fotografijom.

No, proces stvaranja slika je kratkotrajan, većinu vremena proveo je na zanimljivom zanimanju za kreativnu osobu, kao što je stjecanje potrebnih materijala, stvaranje portfelja. To je bio poticaj za pronalaženje novog smjera.

Neka od njegovih prvih djela izvedena su 2004. godine. Najpoznatiji su lusteri izrađeni od starih gumenih rukavica ribara, od plastičnog otpada pronađenog na obali Kenta. Autor koristi nepotrebno smeće nikome, ali istodobno tvrdi da ga ne pokreće želja za poboljšanjem okoliša, već da pokaže nove mogućnosti za svakodnevne predmete.

2005. Hagar je predstavio instalaciju napravljenu od odbačenog smeća. Kasnije se zainteresirao za dizajn stolova za kavu.

Glavni dio posla bile su svjetiljke. Jedan od njegovih najpoznatijih je luster od naočala. Ovdje su korišteni Sunčani modeli i dioptrijske naočale. Ideja za stvaranje proizašla je iz interesa dizajnera za neobične ili čudne okvire. Također važnu ulogu igrala je želja za prijenosom svjetlosti od izvora do gledatelja kroz predmete koji pomažu ljudima da dobro vide.

Pogledajte sličan dizajn: Hans Eikelboom: skupni portret čovječanstva iz stoljeća iz stoljeća iz uličnog fotografskog umjetnika

Hagard trenutno ne surađuje s komercijalnim organizacijama, jer nameće određene okvire koji ograničavaju kreativnost. Dizajner većinu vremena posvećuje razvoju rasvjetnih tijela.

Istodobno, zanima ga ne samo izgled sjenila, već i njegova funkcionalnost. Važnu ulogu igra kvaliteta prenesene svjetlosti i sposobnost prenošenja ideje gledatelju. U budućnosti se planira baviti ne samo rasvjetnim uređajima. Za inspiraciju posjećuje buvljake, prodavaonice podržane robe i autodijelove.

Luster iz Hagarta

Rasvjetno tijelo Hagarta

Okrugli luster iz Hagarta

Kreativni dizajn stubišta od Hagarta

Višebojni ukras stubišta od Hagarta

Figurirani luster iz Hagarta

Kubični oblik lustera iz Hagarta

Zanimljiv interijer: Izvanredne kreacije neobičnog znanstvenika Richarda Buckminstera Fullera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: