Sjajna remek-djela izložbe u svemiru

Interijer svjetlosne izložbe

Cijeli galerijski prostor bio je rezerviran za radove 22 mlada umjetnika posvećena stvaranju svjetlosnih instalacija i projekata. Njihovi su radovi imali za cilj pokazati mogućnosti suvremenih rasvjetnih uređaja, njihove strukturne i tehničke razlike. Posebna pažnja posvećena je otkrivanju koncepta reprodukcije boja kao jedne od najvažnijih karakteristika koja je igrala ključnu ulogu u konstrukciji kompozicija i odabiru srodnih materijala.

Prikazana remek-djela nisu ni izdaleka nalikovala ničemu što smo prije mogli vidjeti. Sastav cijele hrpe LED traka koje vise sa stropa očarava svojom tajanstvenom skladom, naizgled pripadnošću drugom svijetu i efemernošću. Postoji nehotična povezanost s vizualnom slikom kada vanzemaljska svemirska letjelica, napuštajući zemlju, na nju projicira stup jarke svjetlosti.

Instalacija svjetla na izložbi

Svaki se objekt može okarakterizirati pokazateljima kao što su boja zračenja, njegov intenzitet, trajanje i usmjerenost. Ispravna ravnoteža svih ovih aspekata uvjetuje umjetničku vrijednost i udobnost za vizualnu percepciju ovih instalacija. Dakle, slojeviti dugini oreoli, projicirani na zid pomoću zaslona s interneta, izazivaju akutni osjećaj znatiželje i želju da se vidi izvor ovog sjaja.

Pogledajte sličan dizajn: Antidizajn grupe Superstudio

Projekt pod nazivom Iasinis je soba s crvenim zidovima, od kojih jedan ima snažne reflektore. Njihove narančaste zrake usmjerene su prema zamišljenoj točki u središtu, čineći prostor ispunjenim uzbudljivom, gotovo opipljivom toplom svjetlošću.

Unatoč nedostatku bilo kakvih dodatnih predmeta, soba se ne čini praznom i dosadnom. Intrigantna superpozicija svjetlosnih mrlja koja se javlja na svim površinama vizualno mijenja jednostavnu pravokutnu strukturu prostorije.

Iluzija crvenih zidova na izložbi

Instalacija dizajnera Olafura eliasona izgleda složenije u izvedbi. Koristi cijeli sustav pumpi za vodu i mlaznica, čiji se rad kontrolira na daljinu. Umjetničku komponentu pružaju baršunaste površine od pjenaste gume i stroboskopska svjetla.

Neobičan dizajn izložbe svjetla

Čak i malo vremena provedenog u razmišljanju o takvim objektima može promijeniti ideju o ulozi svjetlosti u oblikovanju karaktera prostora. A s kojim slikama povezujete ta djela?

Zanimljiv interijer: Iskusni savjeti kako pravilno kupovati na poznatom sajmu u Teksasu, SAD

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: