Ron Arad. Ron Arad. Industrijski dizajner. Elegantni metalni proizvodi jedan od aspekata talentiranog majstora

Dizajner Ron Arad

Na ovaj svijet ne dolazimo slučajno: neki od nas uništavaju plodove neodoljivog ljudskog rada, drugi stvaraju nešto potpuno novo, jedinice su namijenjene paljenju vatre u ljudskim srcima. Geniji uključuju velikog modernog dizajnera Rona Arada.

Element Arada-lim. Od njega može napraviti apsolutno bilo koju stvar i pretvoriti je u remek-djelo. Iznenađujuće, u hladan, beživotan materijal stavlja dušu.

Malom Ronu bilo je suđeno da ima genijalne sposobnosti. Jednostavno nije imao izbora, jer je odrastao u neobično kreativnoj židovskoj obitelji. Prvi korak ka popularnosti bio je studij na Umjetničkoj akademiji u Jeruzalemu, zatim London i diploma arhitektonskog Udruženja.

Debi pun ideja, predanog i samopouzdanog dizajnera bila je izložba u prijemnoj dvorani kazališta Covent Garden 1981. godine. Nije ga zaustavio ni nedostatak financija. Taj je problem riješio vrlo jednostavno: prikupljanjem namještaja od industrijskog otpada. Ikonična fotelja za animaciju, koja mu je donijela uspjeh i priznanje, izrađena je od prednjeg sjedala istoimenog automobila i drveta.

Crna fotelja iz Interneta

Pogledajte sličan dizajn: Theo Sanson: hodanje po užetu preko ponora u Utahu

Ali to je samo prvi fenomenalan korak. Dalje, vrijeme je da Stvoritelj ne koristi samo dijelove za ponovno stvaranje cjeline, već eksperimentira s čelikom visoke čvrstoće. Tako se pojavio i "Knjiški moljac".

Metalni naslonjač od metala

Ova nevjerojatna osoba nije se zaustavila na proizvodnji namještaja. Zanima ga sve. Pronalaženje novih ideja je sam život za dizajnera koji je savladao zanat kipara. Njegova instalacija u Tokiju u Tokiju zadivljuje neobičnošću forme i unutarnjom poezijom umotanom u metalne okove.

Neobična trgovina iz Interneta

Novo otkriće za Arada bile su moderne trodimenzionalne tehnologije i mogućnosti koje otvaraju kreativnoj osobnosti. Računalne simulacije omogućile su da se njegov talent u potpunosti otkrije. Do danas su njegovi dizajni na svim mjestima širom svijeta: Japanski butik odjeće Johji Jamoto, dvorana macerati u Italiji, hotel u Madridu i mnogi drugi.

Izložbeni paviljon iz NASA-e

Konstrukcija od metala iz Interneta

Crveni zahod iz Interneta

Svake godine njegov rad osvaja prestižne nagrade u dizajnu i arhitekturi. Najnevjerojatniji od njih zauzeli su svoja prava mjesta u muzejima suvremene umjetnosti. Ron Arad je sada u uskoj i plodnoj suradnji s NASA-om. Zajedno traže nove materijale za uređenje interijera.

Zanimljiv interijer: Ronan Erwan Bouroullec. Ronan i ervan Burullek. Industrijski dizajneri. Genijalni projekti studija dva brata

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: