Rječnik dizajnera: konusni krov

Vikendica s konusnim krovom

Krovovi kosih konstrukcija mnogo su češći od prostornih, koji uključuju kupolaste, zasvođene, presavijene, poliedarske i stožaste. To je prije svega zbog neke nepraktičnosti zakrivljenih krovova, njihove složenosti u izgradnji i radu.

S druge strane, ne može se ne primijetiti arhitektonska vrijednost ovih elemenata koji mogu transformirati bilo koju strukturu, bez obzira na njezin stil i svrhu. Naš pregled daje nekoliko primjera zgrada s konusnim krovovima.

Uzvišena estetika gracioznih oblika u strukturi konusnog krova

Konusni krovovi prilično su rijetki u strukturi modernih stambenih zgrada. Izgledaju dobro na zgradama s okruglom ili višestrukom zidnom konstrukcijom. Prilikom dizajniranja konusnih krovova potrebno je osigurati prilično složen sustav splavi, za čiju se proizvodnju obično koristi lijepljeno drvo.

Pogledajte sličan dizajn: Opcije dizajna blagovaonice-dnevnog boravka koje će ispuniti atmosferu funkcionalnošću i udobnošću

Konusni oblik savršeno se usklađuje s dizajnom tornja koji se nalazi lijevo od ulaznih vrata i balkona. Postavljanje šindre na takav krov nije puno teže nego na kosi krov. Jednostavno morate izrezati pločicu u svakom sljedećem redu na željenu veličinu.

Kuća od kamena s konusnim krovom

Konusni krov ove osmerokutne sjenice obložen je ljuskavim metalnim pločicama.

Sjenica s konusnim krovom

Kameni toranj s konusnim krovom i lopatom od kovanog željeza čini ulazni prostor ove kuće.

Kamena kuća s konusnim krovom

Zanimljiv interijer: Soffit: arhitektonski element dvostruke namjene

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: