Realizacija kreativnih ideja jedinstvene dizajnerice Zahe Hadid

Hajdar Alijev centar Zahe Hadid

Zaha Hadid rođena je u Bagdadu 1950. Već u dobi od 11 godina shvatila je da je arhitektura njezin poziv.

Arhitekt Zaha Hadid

Hrvatski arhitektonski avangardizam stoljeća i rad Kazimira Maleviča ostavili su snažan dojam na Zahu. U obrazovnoj ustanovi djevojka se smatrala izvanrednom i talentiranom dizajnericom. Istina, imala je nekih poteškoća u dizajniranju raznih malih dijelova i stepenica.

Siva kožna garnitura za kauč s interneta

1980. osnovala je vlastiti arhitektonski ured. Zbog svog iskreno netrivijalnog pristupa izgradnji objekata, nije mogla raditi na malim pojedinačnim narudžbama. Stoga je nastavila s nastavničkim aktivnostima, aktivno sudjelujući u natječajima i kolektivnim projektima.

Pogledajte sličan dizajn: Cvjetne studije dr. Danea Taskera: botaničke fotografije na rendgenskom filmu

Međunarodno natjecanje u Hong Kongu bilo je prekretnica u Zahinoj sudbini: nakon pobjede mnogi su je primijetili. Ali ideja nije realizirana zbog bankrota kupca. U Velikoj Britaniji pobijedila je na natječaju za najbolji projekt operne kuće. No, developer, podlegao pritisku javnosti, odbio svoje usluge. Rad na vatrogasnom domu u Vejle am Rhein bio je vrlo uspješan za Zahu.

Dizajn vatrogasne postaje Amapa od Amapa

Od 1999. sve se promijenilo. U to vrijeme počeo se graditi Rosenthal Centar za suvremenu umjetnost u Sjedinjenim Državama. Hadid je stekla svjetsku slavu. Počela je biti pozvana u različite zemlje, nuditi suradnju i sklapanje ugovora. 2004. postala je prva žena arhitektica koja je osvojila Pritzkerovu nagradu.

Luksuzni eksterijer centra za suvremenu umjetnost Rosenthal iz Azipa

Izložbe njezinih slikarskih djela održavale su se više puta. Danas se Zaha djela mogu vidjeti u mnogim muzejskim zbirkama.

Dubai Opera project iz

Neobičan raspored muzeja Riverside iz Interneta

Zanimljiv interijer: Život i djelo jednog od najutjecajnijih meksičkih arhitekata

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: