Prednosti krovova i nadstrešnica

Moderna vanjska strana kuće s kosim krovom

Kombinacija ove dvije vrste krovnih konstrukcija omogućuje vam da iskoristite sve prednosti višeslojnih krovova.

Nagibni krov ima jednu padinu, njegova glavna značajka je odsutnost krovnog grebena. To je ono što vam omogućuje da dizajnirate višerazinske sustave.

Kosi krovovi kombiniraju se s kosim nadstrešnicama kako bi se naglasili neki dijelovi kuće, kako bi se usredotočili na njegov zanimljiv dizajn. Svjetiljke montirane na takav krov izgledaju sjajno.

Krovne izbočine idealne su za tu svrhu. Svjetiljke izgledaju prilično organsko i stvaraju zanimljive svjetlosne efekte.

Dizajn prolivenog krova s mnogo svjetiljki

Lijepa kućica s nadstrešnicom s nadstrešnicom po dizajnu, Ziland, Michigan, SAD

Fotografija prikazuje krov s nagibom s kosim nadstrešnicom bez grebena. Krovni greben je gornji vodoravni kuna krova, na koji su pričvršćene padine na spoju i drugi elementi.

Pogledajte sličan dizajn: Stolica s interneta proizvod je s kojeg je nemoguće skinuti pogled i zaustaviti unutarnji tok nastalih živopisnih emocija

Nagibni krov s kosim nadstrešnicom u vanjskom dijelu kuće

Šarmantna ljetna kuća, dizajner Nick Deaver, Austin, Teksas, SAD

Jeftinost i jednostavnost gradnje glavne su prednosti nagnutog krova. Osim toga, njegova strma padina sprječava nakupljanje vode na površini krova, sprječavajući curenje i oštećenje krovnog materijala. Višeslojni krovovi s nadstrešnicama izgledaju vrlo moderno i stilski. Izrađene su uglavnom od metala, što jamči njihovu praktičnost i trajnost.

Dizajn kosog krova kuće od metala

Prekrasan primjer simetričnog prolivenog krova, projekt dizajnerskog tima sa sjedištem u Ipaina, Johannesburg, Južna Afrika

Kada upravljate kućama s nagnutim krovom, ne smijete zaboraviti na pravilnu i pravodobnu brigu o njima. Krov treba redovito čistiti od snijega, posebno tijekom razdoblja odmrzavanja, kao i odmah otkloniti utvrđena oštećenja.

Izgradnja nagnutog krova možda je najpristupačniji način za stvaranje krova kuće ili bilo kojeg gospodarskog objekta brzo i bez značajnih materijalnih troškova. Osim toga, takvi krovovi i tende uvijek izgledaju sjajno i uklapaju se u krajolik.

Zanimljiv interijer: Uobičajene mogućnosti krovova za tradicionalne projekte kuća

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: