Popis stilskih sobnih biljaka koje nisu opasne za kućne ljubimce

Egzotična sobna biljka

Danas ćemo razgovarati o tome koje će biljke u unutrašnjosti stana biti potpuno sigurne za zdravlje kućnih ljubimaca. Sigurni smo da mnogi naši pretplatnici postavljaju takvo pitanje tek nakon što su dobili mačku ili psa.

Ovaj je post namijenjen obaveznom proučavanju svih ljubitelja životinja. Popis u nastavku sadrži samo ono unutarnje zelenilo koje je po svim pokazateljima sigurno.

Popis sadrži šest lijepih i potpuno sigurnih sobnih saksija koje mogu ukrasiti vaš stan, čineći ga elegantnim, a da pritom ne naštete našoj manjoj braći.

Spider plants

Počnimo s vegetacijom koja ne cvjeta, ali svojim sočnim zelenilom može ukrasiti bilo koji dom. Internet je jedan od njih. Oštri ponekad pomalo kovrčavi listovi rastu u obliku grma, a njihova svijetlozelena boja s bijelom prugom u sredini izgledat će dobro u bilo kojoj sobi.

Sobna biljka s dugim lišćem

Dugo prugasto lišće

Ispod vidimo kako lijepo izgleda bujno zelenilo saksije, smješteno na kaminu u modernom stanu. Doista, bujna kaskada i sposobnost puštanja visećih čine je jednom od najneobičnijih saksija za ukrašavanje sobe.

Aina-idealne Sobne biljke u unutrašnjosti koje izgledaju posebno lijepo u visećim saksijama za cvijeće.

Anime u unutrašnjosti elegantnog dnevnog boravka

Internet na kaminu

Saksija voli puno sunca, dobro raste i uspijeva kad stoji pored prozora. Imajte na umu da cvijet ne voli često zalijevanje. Osjeća se dobro čak i kad se zemlja u loncu osuši, jer nije zalijevana nekoliko tjedana!

Lonac za cvijeće u dizajnerskom bijelom loncu "labud"

Lonac za cvijeće u dizajnerskom bijelom loncu "labud"

Papratna mreža

Broj dva na našem popisu označit ćemo papratna paprat, koja se, iako se ne razlikuje po voluminoznim stabljikama i malim listovima, ali izgledat će dobro na stolu ili polici, ukrašavajući cijeli okolni prostor. Zapravo, ova žardinjera može narasti do stope visine.

Izgled Paprati od interneta

Papratna mreža

Zakrivljeni oblik cvijeta i tanki listovi čine ove Sobne biljke u unutrašnjosti kuhinje savršenim dodatkom koji lijepo izgleda u visećim košarama. Pa čak i u jednostavnom loncu od terakote, paprat će privući pažnju drugih.

Sobna paprat zanimljivog imena, NASA

Unutarnja papratna paprat

Ne voli izravnu sunčevu svjetlost, pa će difuzno svjetlo biti idealno rješenje, a bolje je da je tlo stalno vlažno. Glavna stvar je ne pretjerivati s zalijevanjem kako korijenje ne bi istrunulo.

Unutarnja paprat u loncu od terakote

Unutarnja paprat u loncu od terakote

Palma Astrologija

Opremajući svoj interijer tropskim zelenilom, morate pomisliti da je najčešće, kako pokazuju studije, toksičan za mačke i pse. Ali Areka je, za razliku od svojih kolega, potpuno sigurna za kućne ljubimce!

Eksterijer palminog dlana

Pogledajte sličan dizajn: 23 načina transformacije dosadnog interijera bez ogromnih financijskih ulaganja

Eksterijer palminog dlana

Ovaj ponosni izgled s velikim granama izgleda dobro u velikom loncu, čak i u metalnom, što će biti savršeno rješenje prilikom uređenja vašeg doma s modernom interpretacijom retro stila.

Mladi dizajneri često koriste ukrasne biljke u unutrašnjosti, s kojima rade i Areca Palma je idealna opcija za to!

Ugodna dnevna soba ukrašena palmom Nazionale

Palma u modernom dnevnom boravku

Areka čisti zrak, ispunjavajući ga kisikom, unatoč činjenici da ne treba posebnu njegu. Jedini važan uvjet je da se tlo ne izlije puno, već da se po potrebi doda voda u postolje.

Palma će uzeti toliko vode koliko joj treba. Ako govorimo o osvjetljenju, tada biljka ne podnosi izravnu sunčevu svjetlost baš dobro, preporučuje se staviti je u sjenoviti dio prostorije.

Međutim, ljepota je u tome što se može prilagoditi, pa će se postupnim premještanjem lonca iz sjenovitog područja u osvijetljenije, dajući vremena za prilagodbu, ova vrsta paprati osjećati dobro na jarko osvijetljenom mjestu!

Najljepša unutarnja Palma U tamno sivom loncu

Unutarnja Palma

Baby kunaber Plant

Gledajući ovaj mali fikus, razumijete kako povoljno i stilski izgleda u bilo kojem interijeru. Pun je sjajnih svijetlozelenih boja i ne zahtijeva posebnu njegu.

Voštani listovi okruglog oblika daju Saksiji sjaj i pretenciozan izgled, glavna stvar je odabrati pravi lonac po vašem ukusu. Ispod fotografije možete vidjeti kako lijepe žive biljke izgledaju u dizajnu interijera.

A posebno je lijepo što svi oni nisu toksični za našu manju braću.

Sobna biljka u zaobljenom sivom loncu

Baby kunaber Plant

Mini fikusi preferiraju jarko osvijetljene prostorije s difuznom svjetlošću, ali ne pod užarenom izravnom sunčevom svjetlošću. Zapravo je ovaj minijaturni fikus još uvijek prikladan jer ga nije potrebno redovito zalijevati, već tek nakon što se tlo gotovo potpuno osuši, što je vrlo povoljno za vas.

Svijetli i elegantni mini ficus u maloj košarici

Svijetli i elegantni mini ficus

Palma Astrologija

Široka baza, neobično deblo nalik skulpturalnom modeliranju i dugi listovi obješeni tankim vrpcama u potpunosti opravdavaju naziv, što u prijevodu znači "rep".

Palma u zanimljivom loncu, geometrijskog oblika

Palma od "moj grad biljaka"

Teško je zamisliti kod kuće nešto neobičnije od ove saksije. Možda je to razlog zašto, kada naručujete uređenje interijera od dizajnera s sobnim biljkama, ne čudi što je na prvom mjestu i najčešće se nalazi u modernim dnevnim sobama …

Veličanstveni Internet koji se veličanstveno stopio s unutrašnjošću dnevne sobe

Internet u dizajnerskoj dnevnoj sobi

Svijetla svijetla soba najprikladnija je za dobar rast palminog palmi, kao i odmjereni raspored zalijevanja, jednom svaka 1-2 tjedna (ovisno o sezoni).

Bilo koja soba uređena s interneta odmah poprima neobičan izgled i čini se da niste kod kuće u dnevnoj sobi, već negdje u odmaralištu u toplim tropima.

Prekrasna palma kao izvrstan dekor za sobu

Veličanstvena Palma u dobro osvijetljenoj sobi

Prayer Plant

I na kraju, ali ne manje zanimljivo i lijepo domaće zelenilo, o kojem danas želim razgovarati o TV-u. Nemoguće je ne obratiti pažnju na zamršeni oblik i boju saksije.

Osim činjenice da se ovdje kombinira nekoliko zelenih nijansi po cijeloj površini lišća, nacrtane su ružičaste vene. Na fotografiji ispod možete detaljno vidjeti svu ljepotu ove saksije.

Itinerar koji se savršeno slaže s bijelim loncem

Internet u bijelom loncu

Egzotična saksija preferira ne baš svijetlu rasvjetu, već najosnovnije nadgledanje tla kako se ne bi presušilo i bilo stalno vlažno, ali važno je ne pretjerivati.

Prekomjerna vlaga može dovesti do truljenja korijena. A vruće sunčeve zrake mogu uzrokovati gubitak lišća.

Bujno i šareno lišće

Sobne biljke u unutrašnjosti stana

Sjedenje na TV-u nije tako teško kao što se čini. Glavna stvar je odabrati prikladan prostrani lonac izrađen od prirodnih materijala. U ovom se slučaju pridržavamo Pravila, što je jednostavnije, to bolje!

Prekrasno lišće na Internetu

Fino lišće

Hvala vam što ste nam pravili društvo i što ste proveli svoje osobno vrijeme u potrazi za zelenilom za kućne ljubimce. Ako je ova tema pobudila zanimanje, tada se možete nekako vratiti i nastaviti potragu, dodajući popis "sigurne ukrasne biljke u unutrašnjosti" u sljedećem članku, za još nekoliko točaka!

Zanimljiv interijer: Nevjerojatne ideje za oblikovanje laganog proljetnog cvjetnog aranžmana

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: