Palmova grana kao egzotični ukras za vaš dom

Egzotični interijer spavaće sobe

Sastav velikih palminih listova idealno je rješenje za one koji žele oživjeti unutrašnjost svog doma bez puno truda i dodatnih financijskih ulaganja. Takav ukras može trajati tjednima, omogućujući vam da promijenite njegov stil i oblik kako želite.

Morski povjetarac šeta granama palme, evocirajući uspomene na vruće plaže. Palmino lišće može biti toliko ogromno da će vam trebati posebna podna vaza za njih. A drugi su sasvim prikladni za ukrašavanje stola za blagovanje ili kavu.

Veranda ove kuće u Bostonu ima tropsku temu, tako da se vaza s granama Strelitzia i filodendrona lijepo uklopila u njezin interijer. Prilično homogen prostor potpuno je transformiran zahvaljujući prisutnosti raznobojnih jastuka i sočnog zelenog lišća.

Tropske grane na verandi

Nevjerojatno je koliko jedan veliki list može učiniti Strelitzia za miran interijer ovog doma u Los Angelesu.

Strelitzia list u unutrašnjosti dnevne sobe

Neutralna paleta grotesknog interijera ovog doma u Granvilleu, Ohio, bila bi potpuno beživotna da nije razrijeđena divovskim lišćem Alocasia. Jedna od vaza okrunjuje površinu stola za kolica u bolničkom stilu, izazivajući asocijacije na Botanički laboratorij. Sjajna stvar je što je zelenilo izvan prozora također dio dekora ove sobe.

Listovi alokazije u unutrašnjosti

Grane palme mogu uljepšati bilo koji prostor. Dokaz tome je opušteni interijer kuhinje na plaži u Minneapolisu.

Pogledajte sličan dizajn: 10 jednostavnih koraka na putu do hipoalergenskog doma

Grane palme u spavaćoj sobi

Lijepo uređen stol za pile, smješten u dnevnoj sobi seoske kuće u blizini Charlestona u Južnoj Karolini, izgleda vrlo prijateljski i gostoljubivo. Okrunjen je jednostavnom palminom grančicom u prozirnoj čaši, svježe izrezanom iz dvorišnog vrta.

Palmova grana u unutrašnjosti kuhinje

Jedna grana lepezasta Palma oponaša strukturu samog stabla i izgleda vrlo organsko u elegantnom interijeru kupaonice koja se nalazi u rezidenciji na Karibima.

Najvjerojatnije je ova grana na neki način obrađena ili osušena, što je vrlo zgodno za zaposlene ljude koji većinu vremena provode izvan kuće.

Lepezasta Palma na stolu za blagovanje

Ogroman list filodendrona oživljava umjetnički interijer ovog doma u Los Angelesu, povezujući ga s prirodnim karakterom krajolika na zidu.

List filodendrona u unutrašnjosti

Diskretna elegancija ovih njujorških apartmana u potkrovlju postaje izražajnija zahvaljujući nekoliko listova filodendrona, stojeći u vazi u blizini klasične ležaljke.

Filodendron ostavlja u kutu za odmor

A sada nekoliko korisnih savjeta za čitatelje naše stranice o značajkama dizajna:

  • Uz pravilnu njegu, palmino lišće stajat će puno duže od bilo kojeg cvjetnog buketa. Ako imate sretnu priliku rezati grane u vlastitom vrtu, učinite to ujutro, prije nego što se vrućina uspostavi. I planirajte izlete u cvjećarnicu za prvu polovicu dana.
  • Da bi palmine grane izdržale dugo putovanje do kuće, stavite ih u plastičnu vrećicu s vodom koja prekriva dno stabljika.
  • Kada kupujete palmine grane u trgovini, pobrinite se za njihovu cjelovitost i svježinu. Ako primijetite tragove s odrezanih smeđih mrlja, suzdržite se od kupnje, jer to može biti jasan znak početka uvenuća.
  • Temeljito isperite grane i lišće kako biste ih riješili insekata.
  • Prelijte kipuću vodu preko vaze i dezinficirajte je kako biste izbjegli razmnožavanje trulih bakterija.
  • Dodajte malo tekućeg preljeva u vodu.
  • Odrežite vrhove stabljika pod kutom od 45 stupnjeva i ponovite ovaj postupak svakih nekoliko dana.
  • Promijenite vodu svaka dva ili tri dana.
  • Rasporedite aranžman s palminim granama dalje od sunčeve svjetlosti, propuha i male djece koja mogu povući list i ispustiti vazu na pod.

Zanimljiv interijer: Mini staklenik koji lebdi u zraku originalna je ideja češkog dizajnera Interneta za racionalnu upotrebu visećih svjetiljki

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: