Osmerokutno tkanje trske

Kreativno osmerokutno tkanje trske

Ti čitatelji, oni koji su živo zainteresirani za različite tehnike dorade namještaja vjerojatno su vidjeli stolice od ratana. Klasično tkanje izgleda kao da je platno mnogo puta probušeno krajem trske.

Rupe imaju jasan osmerokutni oblik, tako da se gotov materijal može koristiti i kao sjedalo i u dizajnu naslona i bočnih zidova.

Izvorno osmerokutno tkanje trske

Korištena trska čisti se od krutih komponenti i reže na trake jednake širine. Od njih, uz pomoć ponavljajućih sedam koraka, tkaju čipkastu strukturu, koja je prilično elastična i jaka. Ovo rješenje postalo je nevjerojatno ugodno u toplim zemljama, gdje je ova vrsta presvlake mnogo poželjnija od kože.

Pogledajte sličan dizajn: Mike Doil: prekrasne ekološke priče za djecu i odrasle iz šarenih setova za reprodukciju

Jedinstveno osmerokutno tkanje trske

Podrijetlom iz drevnog Egipta, umjetnost u moderno doba oživjela je u Kini i Indoneziji i proširila se svijetom. Osim originalnosti uzorka, postoji još jedna razlika: noge i nasloni za ruke nužno su pleteni ovom vrstom vinove loze, ponekad i cijelom drvenom bazom stolice.

Retro osmerokutno tkanje trske

Povijest tkanja trske za Europu započela je oko 1600. godine, a imala je najbrži razvoj u doba Jakobinaca. Zašto je takav stilski namještaj toliko privlačan? Njegova prirodna boja je topla bež, sama je lagana i elegantna, dok je prilično izdržljiva i praktična. Lako ju je zamisliti u Kraljičinom osobnom dnevnom boravku i na verandi obične seoske kuće.

Kreativno osmerokutno tkanje trske

Jedinstveno osmerokutno tkanje trske

Zanimljiv interijer: Jesu li barske stolice uvijek udobne? Trebam li kombinirati izazovnu kreativnost i mirnu udobnost?

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: