Odnos krajolika i arhitekture predstavljen je djelima arhitekata i unutrašnjošću izložbene dvorane.

Svijetla unutrašnjost izložbenog prostora

Neobičan interijer izložbenog prostora

Ovaj interijer izložbenog prostora dvojak je. To su jednobojne boje koje ne odvlače pažnju od izlaganja. Arhitekti Joau Gomes dae Silva (OKP) i Paulo David (OKP) predstavljaju dvije vrlo različite geografske regije: otok Madeira i grad Lisabon.

Sve je počelo suradnjom dvoje ljudi, što je rezultiralo u dva vrlo različita projekta, kako u karakteru, tako i u vremenskom pogledu. Ova izložba ne želi ispričati zajedničku priču. Iz neke globalnije perspektive, izložba je namijenjena izazivanju razmišljanja o složenim odnosima krajolika i arhitekture.

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 1

Elementi izložbe izložbe

Glavna ideja izložbe približiti posjetitelja razumijevanju odnosa arhitekture i krajolika. Ne nastoji to pojednostaviti, već naprotiv, naglasiti punu širinu i problematiku ovog odnosa. Tema krajolika toliko je duboka da nas obvezuje da proučavamo i druga područja umjetnosti, osim arhitekture, kako bismo je objektivno procijenili. Samo u ovom slučaju moguće je uspostaviti jasan okvir ovog koncepta, promijeniti ga kroz zgrade i predmete koje je osoba podigla.

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 2

Krajolik je mjesto napetosti, ili ako želite, mjesto sukoba, drevnog i primitivnog. Na određenoj razini, ovaj sukob je između razuma i prirode i može se shvatiti kao neka vrsta odnosa između oblika i sadržaja, logičkog i empirijskog, ili čak između ideje i konstrukcije. Priroda znači one paradoksalne i zbunjujuće aspekte stvarnosti koji podnose čovjekovu želju za redom i njegovu želju da nametne oblik svijetu.

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 3

Moderni interijer izložbene dvorane-Fotografija 4

Riječ priroda u ovom slučaju nije prikladna za definiciju "prirodnog" ili "biološkog". Vrijedno je pogledati u smislu zemljopisa, teritorija, povijesti, kulture i mnogih drugih disciplina. To je oblik prirode na koji pozivaju Joau Gomes dae Silva i Paulo David. Svojim radom pokazuju kako oblik pretvoriti u dio prostora, kroz njega spoznati Svijet.

U svojim djelima ne nastoje nametnuti svoje oblike prirodnom okruženju, već stvoriti privid spletki između ljudske konstrukcije (racionalne ,logičke, geometrijske) i spontane prirode (iracionalne, spontane i senzualne).

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 5

Ova izložba nije ograničena na ideju prirode i krajolika i pitanja. Ovdje su također objašnjeni koncepti, materijali i značajke terena na kojima se nalazi projektirani objekt. Predmeti koje su arhitekti predstavili na izložbi toliko se uklapaju u krajolik i prirodni okoliš da se osjeća kao da jesu postojala na ovom mjestu oduvijek. Posjetitelji se nehotice pitaju: "kako je to moguće?»

Na primjer, teško je zamisliti Calhetu (Okrug madeira) bez Muzeja moderne umjetnosti (Carpinois), u kojem se čini da su i cijeli opseg i pojedinačni detalji sastavni dio obale. Da, i zamisliti da je prostor na nasipu na internetu u Lisabonu nije uvijek postojao, kao i prilično teško.

Na temelju toga, arhitektura se pojavljuje pred nama kao način regeneracije – otkrivanje onoga što je već postojalo u novom obliku koji je stvorio čovjek. Ne govorimo o spomenicima antike ili modernim tehnološkim izumima, ovdje je važna ideja da objekt pripada određenom mjestu na višoj razini.

Pogledajte sličan dizajn: Bestežinsko stanje bića – Originalni stolić za kavu iz Atena, Italija

od ideje o pripadnost: arhitektura koja se ne temelji na želji za formalnim ili tehničkim izumom, već na osjećaju pripadnosti, ili drugim riječima, njegovo početno ispitivanje o tome što pripada nekom mjestu.

"Arhitektura nikada ne može biti potpuno slobodna, piše Aisine, jer uvijek postoji nešto što će vas, čak i ako ste na putu u Sseredinu Sahare, natjerati da zaboravite sve stvari i privući će vam pažnju sasvim druge stvari.". Nomadski turban, zlatnik ili crtež uklesan u zid špilje.

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 6

Iako pitanje vlasništva nad objektom ili građevinom na preuređenom mjestu ne zvuči prvi put, nedavno je postalo više raspravljano. Ideja kritičkog pristupa ideji rodnog mjesta, nužnosti njegovog postojanja dobro je izražena u djelima ova dva arhitekata, povezuje zemljopisno mjesto s njegovom poviješću i kulturom. Sve se te misli odražavaju u tehničkim crtežima, arhitektonskim skicama i modelima, fotografiji, skicama i zapisima.

Moderni interijer izložbene dvorane-Fotografija 7

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 8

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 9

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 10

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 11

Moderni interijer izložbene dvorane-Fotografija 12

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 13

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 14

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 15

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 16

Moderni interijer izložbene dvorane-Fotografija 17

Moderni interijer izložbene dvorane-Fotografija 18

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 19

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 20

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 21

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 22

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 23

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 24

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 25

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 26

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 27

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 28

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 29

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 30

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 31

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 32

Moderni interijer izložbene dvorane-fotografija 33

Zanimljiv interijer: Izložba-aukcija u Iphine: David Boui kroz objektiv suvremene umjetnosti

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: