Odlučili smo obnoviti zidove izgorjele od sunca? Pokušajte ih obojiti svježim nijansama

Prekrasne boje podova

Nije tajna da je prava kombinacija boja i svjetla u sobi jamstvo dobrog raspoloženja. Stoga je toliko važno stvoriti shemu boja zidova u vašem domu tako da uvijek bude ugodna i ispunjena svjetlošću i ljepotom.

Koliko dugo niste ažurirali odjeću svojih zidova i koliko je vremena prošlo od posljednjeg slikanja zidova vaše kuće? Ili možda nikada niste slikali i koristili tradicionalne tapete?

Tu i tamo u vašoj kući možete pronaći stare rupe za nokte, ogrebotine i strugotine. Ali svježi sloj boje ima moć oživjeti zidove koji se toliko dugo nisu mijenjali u našim domovima.

Ako ste planirali promijeniti boju zidova, onda je bolje započeti s pravim izborom boje tako da se kombinira s postojećim komadima namještaja i dekora.

Slikajući zidove u različite boje, možete gotovo do neprepoznatljivosti promijeniti unutarnji sadržaj prostorije i udahnuti novi život u uobičajeni interijer.

Ako vam je teško samostalno odlučiti koju boju odabrati za određenu sobu u vašem domu, možete potražiti pomoć stručnjaka ili o tome razgovarati sa svojom obitelji.

Slikanje zidova već je dugi niz godina najčešća vrsta završne obrade. Ne samo da je brz i jednostavan, već nudi i veliki izbor boja i tekstura. Isprobajte sljedeće vrste zidnih ukrasa:

Mat slikanje zidova

Tamni zidni ukras

Ovo je najčešća vrsta završne obrade koja se koristi za slikanje interijera. Pogodan je za stare zidove Pune pukotina. Te će se nedostatke lako popraviti ispod sloja mat boje, što će pomoći u izglađivanju neželjenih nedostataka na tim područjima.

Mat površina zidova unosi sklad i mir u interijer. Boje s ovom razinom sjaja obično se biraju za one prostorije u kojima se obično odmaraju. Na mat površini boja je mekana i graciozna.

Dnevna svjetlost koja ulazi u sobu kroz prozore nježno se raspršuje, skrivajući male površinske nedostatke. Ali u ovom premazu postoje i nedostaci: takva boja snažno privlači prljavštinu, koju je teže očistiti na mat površini.

Pogledajte sličan dizajn: Izvorni ukrasi stolova za kavu

Polu-mat boja "ljuska jajeta"

Plavi zidni ukras

Ova završna obrada sugerira blagi, suptilni sjaj poput ljuske jajeta i bit će izvrsna za vašu kuhinju, kupaonicu, kao i za dječju sobu, jer ne postaje žuta sa starenjem, podnosi veliko trošenje, izloženost vlazi i sunčevoj svjetlosti.

A to je posebno vrijedno kada je u pitanju potreba za uklanjanjem malih mrlja, kao i malih i velikih otisaka prstiju. Satenska površina ima ugodan sjaj, glatku, baršunastu strukturu i dobro funkcionira u gore navedenim sobama, zahvaljujući svojoj trajnosti.

Također, polu-mat boja ima izvrsnu reflektirajuću sposobnost, što rezultira jednostavnom njegom takve površine. Ovdje je važno jasno pripremiti zidove prije završetka, jer će takvo slikanje naglasiti sve nedostatke.

Sjajni zidni premaz

Plavi sjajni zidovi u unutrašnjosti

Ova zidna obloga sugerira sjaj i odraz koji oponaša stil cakline i plastike. Sjajna boja dobar je izbor za kreativne domaćine i one koji se žele istaknuti.

Uostalom, svaka osoba želi napraviti unutrašnjost svoje kuće ili stana najviše, ne poput drugih.

A postoji gotovo jedina dobitna opcija za bilo koja rješenja interijera-to je ukrašavanje zidova sjajnom bojom. Predstavlja takvu raznolikost duginih paleta koja će svaku sobu učiniti jedinstvenom i neponovljivom.

Međutim, ovdje morate biti oprezni i ne zaboraviti da je ovaj isti sjaj u stanju otkriti sve, čak i najmanje nedostatke površine zidova.

Polusjajni premaz

Drvena podna obloga

Ova završna obrada daje zidovima lagan, osjetljiv sjaj i izvrsnu izdržljivost. Može se nazvati više svakodnevnim završetkom nego sjajnim, ali ipak takva boja može oživjeti sobe, zahvaljujući ogromnoj raznolikosti palete boja.

Također je savršen za jačanje zidova. Takav premaz ima povećanu stabilnost i može se koristiti za bojanje gotovo svih prostorija u kući.

Vaza s cvijećem u unutrašnjosti

Ako kompetentno pristupite korištenju boje kao zidne dekoracije, tada možete transformirati svoj dom do neprepoznatljivosti, dati mu jedinstvenu individualnost i eleganciju.

Sve što je potrebno je odabrati pravu boju, kupiti četke, valjke, presvlake za namještaj, zaštitu poda i građevinsku traku.  I pazi na zid…

Kao što mislite, dragi čitatelji muzeja dizajna, bojanje zidova je relikt prošlosti ili modni trend?

Zanimljiv interijer: Razarači mitova u boji 10 zabluda o tome kako odabrati pravu paletu u stanu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: