Od crteža do stvaranja vlastitih likova

Dizajner James Jarvis

Rođen u Londonu 1970. godine, James Jarvis studirao je crtanje na Sveučilištu u Brightonu, a kasnije i na Kraljevskom koledžu umjetnosti.

Još u razdoblju studija oponašao je umjetnike poput Garija Pantera i Javiera Mariscala. Mladić je proveo puno vremena proučavajući njihov rad.

No ipak je odlučio nacrtati nešto realnije, pa je izašao van i napravio brojne skice parkirališta i drugih gradskih zgrada. Kasnije je razmišljao o svojim djelima i reinterpretirao ih. I počeo reducirati prikaze svojih likova na najjednostavnije moguće oblike, a pritom još uvijek zadržavajući njihov "identitet".

Živo djelo Jamesa Jarvisa-fotografija 1

Živo djelo Jamesa Jarvisa-fotografija 2

Kad je mladi umjetnik osmislio skupinu motociklista za novu kolekciju likova koje je dizajnirao za tvrtku za proizvodnju igračaka za Ipaine, zamišljao ih je kao razumne, zdrave pameti, mudre, uravnotežene, racionalne, pronicljive, razborite, i razborit.

Pogledajte sličan dizajn: Jorge Cervera Auser: ekstremno fotografiranje u dubinama oceana

Čak je stvorio oslikani klub za ove motocikliste, koji je nazvao. Njegovi članovi, glazbenici iz doba rock metala, razvili su se iz slika koje je Jarvis skicirao na papiru još kao dijete.

Prijatelj iz Japana predložio je Jarvisu da se bavi likovima izvedenim na jednostavan način, kopira njihove osobine iz vlastitih ilustracija i prenosi ih na igračke. Tako je i učinio, stvorivši atraktivnog raskalašenog Martina, a zatim oblikovao svoj plastični model za londonsku tvrtku, Aisne.

Momak je tada stvorio jednako originalne likove koji bi mogli živjeti s Martinom u svijetu imaginarnog svijeta. Na to ga je nadahnuo Tolkienov roman Gospodar prstenova .

Živo djelo Jamesa Jarvisa-Fotografija 4

U nastojanju da stvori razne likove koji ne moraju nužno odgovarati izmišljenom iPhone-u, Zatim je razvio niz akcijskih figura serije IP-IP.

Svoju prvu igračku napravio je 1998. godine, prilagođavajući se lansiranju etikete za odjeću za odjeću s japanskom etiketom za odjeću.

Zanimljiv interijer: Plakati podzemne željeznice Edvarda Kaufera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: