Očaravajući dizajn ekološki prihvatljivih stropova – u toplini prirodnog drva u stilskim dizajnerskim interijerima

Strop s ugrađenom rasvjetom u dnevnoj sobi

od Frederick + Frederick Design

Priroda mora ići u naše domove! Lonci i vaze s cvijećem – samo mali dio okoliša oko nas, koji je dopušteno da se nasele u našim apartmanima.

Novi trendovi u dizajnu-ekonomičnost, ekološka prihvatljivost, odlazak od luksuza do minimalizma.I, ne najmanje važno, spajanje kuće s okolinom u jednu skladnu stilsku sliku. Pročitajte naše vijesti!

U današnje vrijeme kuće koje utjelovljuju bit prirode posebno su atraktivne. Uostalom, istina je, dragi gosti muzeja dizajna, da će se mnogi od vas diviti pri pogledu na strukturu koja se stapa s ljepotom okolice i udovoljava najstrožim ekološkim zahtjevima.

Ovo je čestica novog svijeta u kojem priroda vraća svoju moć, a umjetnici-pristaše zelenog svijeta unose česticu Majke Zemlje u svoje kreacije. Istodobno primjećujemo ustaljeni trend prelaska s luksuza na minimalizam u dizajnu i unutrašnjosti zgrada.

Strop s ugrađenom rasvjetom u kuhinji

Od Poggenpohl

Kao što vidite, popularni su različiti oblici bambusovog parketa, koji mu se daju različite funkcije. Korištenje bambusa i drva, upotreba čelične armature uspostavila je izgled modernog stilskog stanovanja, ali zašto ne razmotriti ideje u malo drugačijem području?

Jeste li se ikad zapitali kakva bi bila vaša kuća, jeste li je trebali okrenuti naopako? Što ako je pod zapravo postao strop, a strop postao pod? Mnogi gurui dizajna razmišljali su o istim pitanjima .I evo što se sada može reći o nekim nalazima u tom smjeru.

Sjedimo oko vatre

Biti jedno s prirodom uopće ne znači noć na otvorenom u olujnoj, vjetrovitoj šumi. Jednako lako možete uživati u zemljanom mirisu i miru prozračnog okruženja u vlastitom prostoru.

Potrebno je samo prilagoditi naglaske namještajem i elementima interijera izrađenim od drveta. Stropovi s drvenim detaljima donijet će svježinu i vedrinu u atmosferu sobe. A ako se sve to nadopunjuje prozorima od poda do stropa, tada će sama kuća dobiti snažnu vezu svoje arhitekture s majkom prirodom.

Strop s ugrađenom rasvjetom u hodniku

Od Swatt Miers Arhitekti

Pogledajte sličan dizajn: Takav drugačiji obalni stil za jednako izvrstan rezultat

Otvoreni luster u potkrovlju

od Rauser Design

Vaše novo prebivalište za odmor

Drveni stropovi razlikuju se od ostalih kolega netaknutim izgledom. Dinamični šarm ovog stila može pretvoriti prigradski dom u sanjivo ljetno utočište, smješteno na obali prozirnog jezera i uronjeno u zelene valove bujnog lišća. S takvom ljetnikovcem odmor će postati trostruko poželjniji!

Strop s ugrađenom rasvjetom u dnevnoj sobi

od Calilik Entreprises

Strop s ugrađenom rasvjetom u spavaćoj sobi

od Jerkins Custom House

Najčešće se drveni stropovi nalaze u nagnutom položaju gornje ravnine, prisutnosti dvije ili više padina, nekoliko razina iznad različitih dijelova prostorije (stepenište).

To vam omogućuje povećanje volumena prostorije. Ova tehnika dizajna izvrsna je za domove, čineći ih ugodnijima.

Više teksture

Dodavanje napetosti vašim projektima može imati pozitivnu točku. Drvene obloge, svaka različite boje i teksture, iniciraju promjene u estetici i aktiviraju atmosferu u kući.

Kao što je drveni strop u kontrastu s obojenim ili tapetiranim zidovima, tako se dvije značajke hrane jedna od druge, oblikujući međuovisni odnos. Ime im je dekorativni sjaj i majstorski izveden dizajn.

Strop s ugrađenom rasvjetom u spavaćoj sobi

od Cathay Schwabe Arhitekture

Strop s ugrađenom rasvjetom u dnevnoj sobi

od Kamen Arhitekture

Vrijeme je za obnovu kupke

Dizajneri se približavaju modernom dizajnu kupaonice, stvarajući igru raseljenih kamenih zidova i staklenih prozirnih ploča.

Umjesto da se zadovoljite standardnijim dizajnom, možete eksperimentirati s aparatima inspiriranim prirodom za svoju kupaonicu koristeći jednostavnije materijale. Nekada su javna kupališta u Europi bila okupljališta tvrtki i mjesta okupljanja.

Ovo se iskustvo može obnoviti na osobnijoj razini pod sjenom drvenih stropova … izvrstan izbor za ljude koji uživaju u jednostavnijim stvarima u životu.

Strop s ugrađenom rasvjetom u kupaonici

od Hammar Arhitekti

Strop s ugrađenom rasvjetom u kupaonici

od Product Bureau

Obilje mogućnosti

Ne postoje strogi restriktivni zakoni za drvene stropove. Različiti oblici izazivaju različite emocije, postavljajući i mijenjajući naglaske na različite načine. Eksperimentirajte otkrivajući igru prirode i pronaći ćete svoj, razigrani bajkoviti ili ozbiljni vintage stil.

Strop s ugrađenom rasvjetom u dnevnoj sobi

od Schappacher White Arhitekture DPC

Strop s ugrađenom rasvjetom u dnevnoj sobi

od M Squared Design

Osvijetljeni strop u potkrovlju

od Flow Home Staging& Design

Luksuzni luster u dnevnoj sobi

od J Grant Design Studio

Zanimljiv interijer: Ovaj nevjerojatan strop! Neobične ideje za njegov dizajn u našoj ikoničnoj kolekciji

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: