Novi dizajn namještaja iz talentiranog studija Nazionale

Izvorni novi dizajn namještaja

Novi originalni dizajn namještaja

Novi originalni dizajn namještaja predstavio je Studios Iphine. Inspiracija za njega bio je naslov prvog projekta studija, Ina – Ina. Odabrani Osnovni materijal je nit ojačana smolom koju su dva njemačka dizajnera Neil Atalai i Tobias Jurecek namotali oko špulice kako bi oblikovali određene figure.

Novi dizajn namještaja iz Interneta

Zanimljiv dizajn namještaja

Sami su dizajnirali namještaj u svojoj radionici u Kasselu. Ovdje dizajneri žive i predaju na sveučilištu na kojem su studirali dizajn i interijer i prvi put su se upoznali.

Istodobno provodeći obuku i stvarajući nove kolekcije, zajedno rade od 2008. godine, ali tek su ove godine usavršili neke projekte, doveli ih do veličanstvenog stanja i predstavili ih na dobro poznatoj izložbi dizajna u Kini. Ovdje je njihov prvi projekt, Aisina, osvojio treće mjesto Zahvaljujući kombinaciji dizajna i ručnog rada.

Pogledajte sličan dizajn: Namještaj izrađen od modula: police-Saće asa iz konceptualne linije 3 asa iz Bjorna JORUNDA Blickstada

Novi dizajn namještaja: element u izvornoj shemi

Jedan od elemenata u izvornoj shemi

"Radili smo s bazom na kojoj smo fiksirali elemente u obliku rešetke i omotali zagrijani materijal oko nje, kažu autori. Pređa je tkana u četiri sloja i u različitim smjerovima kako bi se stvorio Ukrasno privlačan dizajn. Nakon što je ova faza rada završena, uklonite bazu i umetnite sjedalo i noge".

Dizajneri novog dizajna namještaja

Kreatori novog dizajna namještaja

Za sada je potrebno otprilike četiri sata da se jedan komad izgradi, ali vremenski okvir će se skratiti nakon što se temelj i postupak usavrše. Projekt Iphine također može imati budućnost u masovnoj proizvodnji ako se pamučna pređa Zamijeni plastikom.

Na štandu su dva dizajnera također predstavila svjetiljku, opet s jakim estetskim utjecajem. Svjetiljka se sastoji od niza pokretnih elemenata pričvršćenih na središnji zatik s kućištem žarulje. Pomicanje ovih elemenata mijenja dominantnu boju i stvara igre svjetla i sjene. Žarulja se također može premjestiti na vrh žarulje kako bi se promijenio njezin cjelokupni izgled i osvjetljenje.

Zanimljiv interijer: Moderna geometrija: modularni namještaj

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: