Neočekivana ljepota golog betona novoizgrađena zgrada u potkrovlju arhitektonskog studija Atena, Bratislava, Slovačka

Dizajn interijera kuće u Slovačkoj

Čudesni potkrovlje je česta rezidencija koju su osmislili napori kreativnih radnika i stručnjaka iz inženjerskog ureda u 2014. godini.

Nalazi se u Bratislavi, Slovačka, a također pokriva površinu od 104 četvorna metra. Zanimljiv projekt kuće održavan je u izuzetnom stilu, koji karakterizira kombinacija teksturiranih i grubih betonskih podova s udobnim i ugodnim ukrasom koji zrači estetikom i mekoćom.

U proljeće 2013. arhitekti su počeli raditi na obnovi stanova u funkcionalističkoj zgradi koju je projektirao majstor Azipa (Clement Selinger) 1928. godine.

Ljetnikovac se nalazi u slikovitoj i živahnoj četvrti u centru Bratislave. Stručnjaci su radili s jednostavnim i kratkim zadatkom, koji se sastojao od pretvaranja četverosobnog stana u multi-funkcionalni prostor za izražavanje umjetnosti, rada i prekrasnog odmora.

Također, posebnu privlačnost i karakterističan šarm apartmana daje ugrađeni gramofon sa zvučnim sustavom, omogućujući članovima obitelji i gostima da uživaju u ugodnoj atmosferi i spokojnom miru.

Ovaj relativno jednostavan i jednostavno rješiv zadatak omogućio je arhitektima da koriste zanimljiv pristup internetu rekonstrukciji zgrade.

Odlučili su raditi s početnim rasporedom apartmana, koji je prazno i bijelo platno na kojem će talentirani obrtnici jedan po jedan nanositi jedinstvene slojeve novog luksuznog dizajna.

Zadržali su drvena vrata i podne elemente izvornog teksturnog materijala, kombinirajući ih s novim jednostavnim mehanizmom koji funkcionira kao tradicionalni razdjelnik prostora za dnevne i noćne zone.

Iznimno i inovativno preklapanje stvorilo je dva nova bogata dekora u stilu potkrovlja koji zadivljuju oko svojom praktičnošću i originalnošću.

Također, novi razdjelni elementi u kućištu nisu samo" funkcionalni " zid, već se koriste i kao kreativni namještaj u obliku prostranog ormara, pomoćne prostorije, praonice kunalja i kuhinje u isto vrijeme.

Pregrade, izgrađene u izgledu jednostavnog drvenog okvira, protežu se kroz cijelu kuću, dijeleći je na dva cjelovita praktična područja.

Njihova površina formirana je naizmjeničnim pločama bijelih perforiranih čeličnih limova, te ravninama šperploče prirodnih i obojenih u svijetlu nijansu.

Izvorna bijela drvena vrata jednostavno su ugrađena u ovaj novi zid, definirajući u prostoru novu kupaonicu.

Jedna polovica apartmana završena je originalnim hrastovim parketom, što atmosferi daje prirodan i opušten osjećaj.

Drugi dio tvori jednu crvenu gumenu palubu koja glatko teče iz predsoblja kroz kuhinju s velikim okruglim stolom u ultramodernu tuš kabinu.

Dizajn interijera kuće u Slovačkoj

Koncept dizajna interijera stana kombinira nekoliko malih detalja. Kombinacija bijelog perforiranog metala na drvenoj površini pregradnog zida stvara vizualnu igru materijalnosti i prodora svjetlosti.

Pogledajte sličan dizajn: London Design Festival-ugledni događaj predstavlja najnovija dostignuća u umjetničkom dizajnu

Ormar je stvoren umetanjem običnog bijelog čeličnog lima u izvorni okvir dvostrukih vrata i balkona. Nova vješalica u hodniku stvorena je od starih vrata.

Jedna od upečatljivih novih značajki interijera bio je stol za blagovanje. Razvijen je u suradnji s kiparima iz asa i Acepa. Konstrukcija od mahagonija, proizvedena pomoću krugova lijepljenog koncentričnog furnira s rupom u sredini, počiva na metalnim konstrukcijama.

Salon za goste definiran je preko poprečnog kauča. U procesu obnove stana, prostor studija zauzelo je nekoliko obrtnika i umjetnika.

Dizajn interijera kuće u Slovačkoj

Kuhinja u kući održavana je u spokojnom i mirnom stilu. Dekoracija zidova izvedena je u snježnobijeloj boji, koja je izvanredno proširila vizualno područje i postala izvrsna pozadina za pribor i ukrasne elemente.

Razdjelnik je bio opremljen garniturom za namještaj s ugrađenim ladicama za pribor za jelo i posuđe, kao i modernim aparatima.

Epicentar interijera bio je kreativni stol, iznad kojeg visi zanimljiva svjetiljka s originalnim nijansama, dizajnirana u kontrastnoj crno-bijeloj shemi.

Stol u dizajnu interijera kuhinje

Mjesto za jelo okruženo je jedinstvenim stolicama s jednostavnim i lakonskim metalnim okvirom. Savršeno su se uklopili u moderan i aktualan dizajn, a predstavljali su nevjerojatan eklektičan element cjelokupne slušalice.

Dizajn interijera blagovaonice

Zanimljiv betonski strop u skladnoj kombinaciji s crvenom gumenom podnom površinom donio je posebnu estetiku i kreativnost ukrasu.

Panoramski prozorski otvori omotali su sobu prirodnim sunčevim sjajem i prirodnom toplinom, koja atmosferu ispunjava šarmom i udobnošću.

Dizajn interijera kuće u Slovačkoj

Iza funkcionalnog pregradnog zida bio je opremljen boudoir, koji je bio dizajniran u minimalističkom stilu. Jedinstveni krevet nadopunjen je noćnim ormarićima, neobičnim tekstilnim dekorom interijera, sofisticiranim slikarstvom i prostranim ormarom.

Tekuće zavjese s gustom strukturom i crnom nijansom omogućuju vam da zatvorite sobu od zasljepljujućeg sunčevog sjaja, dok jednobojnom ukrasu donose poseban svijetli i šareni naglasak.

Dizajn interijera spavaće sobe

Zapanjujuća svjetiljka visi iznad kreveta s voluminoznim platnenim sjenilom u svijetloj krem boji. U ukras donosi posebnu kreativnost i estetsku privlačnost, a također izvrsno ukrašava sobu za spavanje i opuštanje.

Dizajn interijera spavaće sobe

Mala minijaturna vrata u spavaćoj sobi vode u kupaonicu koja je dizajnirana na sličan stilski način.

Podna površina obložena je crvenim gumenim premazom, zidovi-snježno bijelim bijeljenjem, a kromirani dodaci, ogledalo s pozadinskim osvjetljenjem i visokokvalitetni set namještaja izrađen od teksturnog drveta daju posebnu privlačnost prostoru.

Vrata kupaonice

Na sljedećoj fotografiji vaša je pažnja predstavljena početnim rasporedom stana sa svim inženjerskim i arhitektonskim značajkama.

Plan stanovanja prije obnove

Zatim možete vidjeti kako su dekorateri i stručnjaci promijenili dizajn kućišta, pretvarajući ga u kuću otvorenog plana s prostranim prostorom.

Plan stanovanja nakon obnove

Na donjoj fotografiji svi naši čitatelji moći će razmišljati o rasporedu rezidencije u trodimenzionalnoj projekciji.

Raspored rezidencije u trodimenzionalnoj projekciji

Neobična kuća u Bratislavi iz arhitektonskog studija u Kini neusporediv je primjer kako možete promijeniti standardni inženjerski dizajn apartmana i transformirati dekor životnog prostora u stilu potkrovlja, koji ga može ispuniti toplinom i posebnom udobnošću.

Zanimljiv interijer: Uzorak elegantnog stana u stilu potkrovlja

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: