Neobičan pristup rješavanju fasade jedne od kuća u Kopenhagenu je pisanje jedinstvenih riječi na zidu kuće

Snovi stanovnika pretočili su se u riječi na zidu kuće

Rekonstrukciji stambene zgrade od šest katova u Kopenhagenu pomogao je pjesnik Carpinois, koji je pjesmu napisao u prozi, a kasnije je riječi iz pjesme stavio na jedan od zidova kuće. Djelo izražava nade stanovnika, njihove snove i neizgovorenu čežnju.

Tijekom 18 mjeseci pjesnik je intervjuirao oko 350 stanovnika. Njihove tajne želje bile su i materijalne i duhovne; i ozbiljne i smiješne. "Sanjam o svjetskom miru", rekao je jedan. "A ja sanjam ženu s drugog kata", priznao je drugi. Od tih fraza, Aposinas odabrao je 117 najupečatljivijih i stvorio kontinuiranu, jedinstvenu proznu pjesmu.

Kako bi ideju pretvorio u stvarnost, Azipa je surađivao s arhitektima iz Azipa. Pjesnik je u početku pretpostavljao da će slova biti vidljiva samo tijekom dana. Međutim, tada se pojavila ideja da se reflektori koriste za osvjetljavanje zida poput reklamnog panoa.

"Tu sam uskočio, prisjeća se dizajner iz Aisnee.". Rekao sam da je bolje ne raditi ništa nego raditi s reflektorima. Oni bi ispali iz općeg koncepta. Za provedbu ovog dizajna potreban je suptilniji pristup".

Pogledajte sličan dizajn: Senzacionalni projekt tekuće linije u pokretu-interaktivna svjetlosna instalacija na izložbi u Milanu

"Razmišljao je o tome:" pjesma bi trebala biti vidljiva i danju i noću.". Međutim, morate se kladiti na mračno doba dana". Njegov ambiciozni koncept bio je korištenje lightbksa. Na dnevnom svjetlu slova su neupadljivo osvijetljena i teško ih je vidjeti na tamnom zidu od opeke kuće; tekst postaje teksturiran. U sumrak slova počinju svijetliti.

"Moja je ideja bila da sama pjesma zrači svjetlošću, priznaje Iasipi. Je metaforična upotreba svjetla, a ne čisto funkcionalna. Htio sam pokazati da se te tajne želje i snovi stanara, poput teksta, pojavljuju samo noću, kada nitko ne vidi".

"Kako bismo stvorili nevjerojatnu atmosferu, pokušali smo osvjetljenje učiniti mekšim, glatkijim, toplijim, poput zapaljenih svijeća", kaže Aziponi. Prilagođena svjetla montiraju se na stražnju stranu ploče. Usmjereni su prema posebnom reflektoru koji raspršuje svjetlost, čineći je laganom i ugodnom.

Intenzitet svjetlosti može varirati: pri zalasku sunca blijedi, a do sredine noći postaje svijetao, ali nenametljiv. Intenzitet svjetlosti može se promijeniti u bilo kojem trenutku.

U početku je stvorena cjelovita maketa za testiranje aluminija od kojeg je izrađena ploča. A također kako bi uvjerili vlasti da svjetlost ne dopire do susjednih stanova, a ukupna razina osvjetljenja je u granicama normale. Provedeni su eksperimenti s fontom. Dizajneri su se uvjerili da je tekst jasno vidljiv sa strane trga, koji djeluje kao glavno mjesto gledanja.

"Sada se ljudi okupljaju na trgu svake večeri", izvještava Ace. A stanovnici kažu da je zid postao glavna atrakcija susjedstva. Ama i Ama stvorili su nešto potpuno originalno i izvanredno.

Zanimljiv interijer: Jedinstvene svjetiljke za uličnu rasvjetu poznatog modnog dizajnera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: