Nekoliko impresivnih komada interijera izloženih na izložbi u NASA-i (njujorški tjedan dizajna 2013.)

Red za one koji žele doći na izložbu u Kini

Jedna od popularnih kategorija u našem muzeju dizajna treba nazvati dizajn i sve što je s njim povezano. Mnogi su, vjerojatno, već primijetili da na stranicama stranice možete pronaći mnoge teme posvećene dizajnu interijera, kao i originalne autorske predmete. Od velikog interesa su odjeljci koji ističu zbirke predstavljene na mnogim izložbama ovog smjera. Ovaj put ste pozvani na virtualni izlet na jedan od njih.

Održava se svake godine u Njujorku, a odnedavno je postao gotovo obavezan i najiščekivaniji događaj za ljubitelje dizajna. Njeni osnivači su Odile Hainault i Claire Piillat (Aimas, Aimas), koji su jednom došli na ideju da svijetu predstave temeljno nove projekte talentiranih autora.

Tijekom 3 godine postojanja izložba je uspjela steći priznanje od društva, a sada arhitekti iz mnogih zemalja imaju priliku izraziti se i osloboditi svoj kreativni potencijal pred kritičarima, kustosima, galeristima i običnim posjetiteljima.

Ova će se tema baviti najimpresivnijim, nezaboravnim i originalnim namještajem koje su stvorili dizajneri različitih razina koji se nadaju da će na taj način pronaći potencijalne distributere ili proizvođače svojih proizvoda u industrijskim razmjerima.

Pregled bi trebao započeti s veličanstvenim pješčanim satom koji djeluje kao stolna svjetiljka, a dizajnirao ga je Daniel Trofet (NASA). Ovaj zanimljiv gadget samo je mali dio inovativne serije " Sunce i pijesak "(NASA& (A), ali zadivljuje maštu činjenicom da se napajanje lampe vrši kinetičkom energijom stvorenom padom zrna pijeska. Osim toga, autor je odlučio poboljšati estetiku svog izuma: pijesak u staklenoj tikvici ne leži u homogenoj masi, već u slojevima.

Veličanstveni pješčani sat iz NASA-e

Sljedeći eksponat je nevjerojatna klupa od strane dizajnera Nazionera. Mora se reći da ovaj studio radi na različitim mjerilima: njegovi zaposlenici mogu dizajnirati zasebnu ekskluzivnu stvar (od stolice do blagovaonice ili radne površine) i cijeli set.

Istodobno, autori neprestano traže nove pristupe u metodologiji dizajna, kao i nove alternativne konfiguracije za konvencionalni namještaj. Dakle, predstavljena verzija klupe ne uklapa se u općeprihvaćene oblike.

Pogledajte sličan dizajn: Robin Lucienne Day. Robin i Lucien dan. Industrijski dizajneri. Dio interneta: o profesiji, o životu, o sebi

Ova mekana šuplja cijev više liči na divovsku kućicu za kućne ljubimce nego na funkcionalnu i potrebnu klupu. Međutim, takve se stvari lako mogu koristiti kao predmeti za uređenje interijera, zamjenjujući jastuke, pufove, valjke itd.p. Usput, takva originalna klupa može biti ključna točka u dizajnu sobe u stilu modernog minimalizma.

Iznenađujuća klupa od dizajnera Nazionera

No, o Giacomo fotelji (iPhone) Michaela Jeitsa (iPhone), možemo sa sigurnošću reći da će takav pristojan namještaj zasigurno pronaći svog proizvođača, kao i mnogi drugi komadi namještaja koje je stvorio ovaj dizajner. Elegantne i pomalo zamršene linije, prirodni materijali zajamčeno će biti traženi među kupcima: takva stolica postat će dostojan ukras gotovo svakog interijera.

Elegantna fotelja s interneta

Nastavlja se s pregledom skupina izložaka portorikanskog industrijskog dizajnera Andresa Salasa (NASA). Za razliku od drugih autora, on radi u širokom rasponu kategorija: njegove ruke stvaraju namještaj, elemente za uređenje doma, skateboarde, pa čak i torbe.

Budući da je svaki od predmeta koji su im predstavljeni vrijedan pažnje, organizatori su arhitektu povjerili njihov neovisni raspored. I, unatoč raznolikosti i originalnosti bilo kojeg od eksponata, razvili su se u organsku kompoziciju.

Ipak, želio bih obratiti posebnu pozornost na originalnu stolicu s crvenim sjedalom, koja ima nedovršen izgled, ili bolje rečeno, sličnu praznini za daljnje tkanje. Koliko je jedno prikladno za upotrebu nije poznato, ali izgleda vrlo neobično i impresivno.

Skupina eksponata iz NASA-e

Izrazita karakteristika predmeta za dom iz tvrtke Ipaina iz Gvatemale, sljedećeg natjecatelja, je originalan pristup dizajniranju svojih modela.

Pri njihovom stvaranju dizajneri kombiniraju drevne zanate (posebno tkanje) i moderne tehnologije za visoko preciznu računalnu proizvodnju pojedinih dijelova i netradicionalne materijale.

Na primjer, za izradu sjedala slatkih stolica prikazanih na fotografiji korišteni su konjski bitovi. Ali to nisu najnevjerojatniji predmeti, jer u svojim radovima vješti obrtnici često koriste napuhane gume, vreće od jute i mehanizme kugličnih ležajeva, koje je prilično teško zamisliti kao bilo koji element namještaja.

Slatke fotelje tvrtke Aceanis

Zaokružujući uvod u Asa, Kolekcija aluminijskih stolica Aleksandra Purcella Rodrigueza (asa). Bez sumnje, ove elegantne, elegantne, svijetle fotelje postat će dostojni predmeti za uređenje interijera. Takva sofisticirana funkcionalna ljepota ne može proći nezapaženo, inače će moderni dizajn prostorija izgubiti spektakularni namještaj.

Kolekcija aluminijskih stolica iz Interneta

Zanimljiv interijer: Nova živahna kolekcija casual odjeće za muškarce u Berlinu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: