Moderne sitnice za dekor vrata: kutovi

Plava vrata s bijelim uglovima

Dekorativni kutovi prekrivaju spojeve okvira vrata ili prozora. Mogu biti potpuno ravne ili zamršeno reljefne, ovisno o dizajnu same kutije i okolnom interijeru.

Ugradnja uglova uvelike pojednostavljuje ugradnju okvira vrata, koji su u ovom slučaju izrezani ravno, a ne dijagonalno, i ne zahtijevaju precizno postavljanje. (Platforma je obloga koja pokriva jaz između elemenata okvira vrata ili prozora i susjednih zidova).

Ovaj ukrasni kutak upada u oči zbog kontrasta boja i tekstura te s platnama. Neobojeni kvadrat s okruglom rozetom u sredini vrlo se ističe na svijetloj pozadini.

Bijeli kutovi na vratima

Početkom 19. stoljeća rezbareni kutovi široko su se koristili za ukrašavanje vrata i prozora. Među najpopularnijim motivima mogu se sjetiti zvijezde, bikove oči, cvijeće, morske školjke i koncentrični krugovi.

Bijela vrata s uglovima

U ovoj spavaćoj sobi svi otvori-prozori i vrata-ukrašeni su istim kutovima.

Pogledajte sličan dizajn: Naučit ćete što je pravi ugodan dom slijedeći savjete profesionalaca za uređenje interijera

Kutovi vrata i prozora u unutrašnjosti

Otprilike ovako su izgledali otvori vrata i prozora prije nego što su ih počeli ukrašavati platnima. Masivne pravokutne šipke, od kojih su izrađeni bočni nosači i nadvratnici, nadopunjuju kolonijalnu sliku ovog interijera.

Drveni kutovi za vrata

Ovdje je predstavljen cijeli niz drvenih ukrasa: rezbarene platforme, uglovi, pregače za prozore i široke lajsne. Klasični dizajn ovih elemenata iznenađujuće je organski kombiniran s čvrstim vratima i portalom za kamin od tamnog drveta.

Kutovi prozora i vrata u bijeloj boji

Uz standardnu ugradnju Obloga vrata, potrebno je pažljivo prilagoditi njihove dijagonalne rezove kako bi se spriječila pojava netočnih praznina i izobličenja. Kutovi pomažu u izbjegavanju ovog problema.

Kutovi prozora u bijeloj boji

Ako je okvir vrata nadopunjen postoljem (ukrasni element u donjem dijelu), njegov se uzorak obično podudara s motivom kuta.

Kutovi vrata

Pomoću ljepila i zračnog pištolja možete instalirati kut u samo nekoliko minuta. Na ovoj fotografiji možete vidjeti samo ulomak širokog platna s valovitim uzorkom i jedan od ukrasnih kutova.

Bijeli kutovi na vratima

Zanimljiv interijer: Moderan interijer ispod arhitektonskog svoda cilindričnog stropa

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: