Kultura čitanja: dizajn interijera moderne knjižnice

Neobičan dizajn interijera knjižnice

Dizajn interijera knjižnice iz staklenki za sladoled

Koji dizajn interijera knjižnice odabrati da se istakne iz gomile? Indonezijski dizajneri pronašli su rješenje problema! Korištenje recikliranih građevinskih materijala ne samo da štedi novac programerima, već je i ekološki prihvatljivo. U indonezijskom gradu Bandungu, dizajnerska tvrtka Tainai osmislila je projekt dizajna male knjižnice od 2000 recikliranih staklenki za sladoled.

Kao što sami dizajneri kažu: ponos susjedstva. Želimo oživjeti zanimanje za knjige stvaranjem ugodnog i neobičnog mjesta za čitanje.

Sivi koraci u dizajnu interijera knjižnice

Vanjska fasada zgrade

Dizajneri su odabrali prilično pristupačan materijal za oblaganje koji omogućuje ulazak svjetlosti i zraka u prostoriju, rekao je Iasinia. Neke staklenke imaju odrezano dno, t.k. od njih su napravili osebujne prozore. Unutrašnjost je mirna i suzdržana, zahvaljujući prozirnoj plastici.

Pogledajte sličan dizajn: Dizajnerski smjerovi: neobični

Drvene police u dizajnu interijera knjižnice

Unutrašnjost knjižnice

Moderni namještaj u dizajnu interijera knjižnice

Stakleni zidovi u dizajnu interijera knjižnice

Kutije za sladoled pričvršćene su na čelični okvir. Neki se mogu okretati, ovisno o vremenu izvan prozora. Oni također obavljaju dekorativnu funkciju: ako pažljivo pogledate, možete razmotriti frazu ovo su prozori u svijet . Sami arhitekti tvrde da: Fasada daje zgradi dodatno značenje. Staklenke raspršuju izravnu sunčevu svjetlost i prirodne su električne žarulje.

Neobičan dizajn fasade knjižnice-fotografija 1

Vanjska fasada detaljno

Neobičan dizajn fasade knjižnice-fotografija 2

Izazov dizajnera u ovom projektu je stvoriti mjesto na kojem ljudi ne samo da uče i čitaju, već se mogu okupiti i razgovarati o najnovijim vijestima. Zato se ispod knjižnice nalazi otvoreni prostor.

Neobičan dizajn fasade knjižnice-fotografija 3

Mjesto susreta građana

Zaključak: Želite li vidjeti takvu knjižnicu u svom gradu? Podijelite svoje mišljenje u komentarima!

Zanimljiv interijer: Kadionice za tamjan u dekoru

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: