Kuće u stilu saltboksa-arhitektonske znamenitosti Nove Engleske

Bijela fasada kuće

Prvi put se pojavljuju u Novoj Engleskoj, kuće u stilu saltboksa, ili kuće za soljenje, karakteriziraju krov s dvije različite padine: vrlo strme i potpuno ravne.

U pravilu su to drvene konstrukcije okvira-dvokatnice sprijeda i jednokatnice straga. Dimnjak smješten u središtu krovnog grebena, na blagoj padini, također je tipičan element kuća u stilu saltboksa.

Vjeruje se da su izvorno "solane" bile uobičajene dvokatnice s zabatnim krovovima. A promjene u njihovoj strukturi pojavile su se kada su se obitelji povećavale i postojala je potreba za proširenjem životnog prostora.

Pogledajte sličan dizajn: Laminat vs podovi od tvrdog drva

Podignuti su jednokatni Dodaci, a krovovi su ponovno izgrađeni. Postupno se dizajn uhvatio i postao lokalna arhitektonska znamenitost.

Kuća u stilu saltboksa

U početku je struktura slanih kutija bila vrlo jednostavna, ali se s vremenom znatno obogatila uključivanjem različitih elemenata. U ovom slučaju, kuća-Solana tipa staje ukrašena je krovnim prozorom i krovom s više zavjesa.

Čak i ako je kuća prilično moderna, asimetrični krov i središnji dimnjak čine je tipičnom slanom kutijom.

Kuća od kamena u stilu saltboksa

Prilično velik broj slanih kutija preživio je u Novoj Engleskoj do danas. Mnogi od njih smatraju se spomenicima koji podsjećaju na kolonijalno razdoblje američke povijesti.

Zanimljiv interijer: Kuće na pilonima u vječnoj borbi protiv gravitacije

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: