Kreativni put dječaka iz Manchestera

Glazbeni plakati Petera Savillea. Fotografija dizajnera

Peter Saville

Peter Saville rođen je u Manchesteru u Lancashireu, a školovao se u. Studirao je grafički dizajn U Astronomija od 1975. do 1978. godine.

U glazbenu industriju ušao je nakon sastanka s Tonijem Vilsonom, novinarom i televizijskim voditeljem kojeg je pozvao u emisiju o oceani, 1978. Saville je postao partner u vezi s internetom zajedno s Vilsonom i drugim istaknutim ljudima.

Glazbeni plakati Petera Savillea za internet - Slika 1

Glazbeni plakati Petera Savillea za internet - Slika 2

Glazbeni plakati Petera Savillea za internet - Slika 3

Njegov dizajn albuma za posljednji album Azipa, objavljen nedugo nakon Curtisovog samoubojstva u svibnju 1980., izazvao je kontroverzu zbog prikaza pokopanog Kristova tijela.

Pogledajte sličan dizajn: Charles Leval: neočekivani i iznenađujući ulični Murali ukrašavaju dotrajale arhitektonske strukture francuske prijestolnice i poboljšavaju raspoloženje prolaznika

1979. godine, Saville preselio se iz Manchestera u London i postao umjetnički direktor tvrtke Carpinois, izdanak " carpinois ". Nakon toga stvorio je djelo koje je otkrilo njegov sofisticirani pogled na modernizam, zaobilazeći djela drugih umjetnika poput ACE, Ace, Ace , Ace! i Peter Gabriel.

Ponuđeno mu je da dizajnira Gabrielov album "IPA", za rad je dobio 20,000 IPA, što je bio ogroman proboj u njegovoj karijeri.

Glazbeni plakati Petera Savillea za Gabrielov album"internet"

Mladi umjetnik osnovao je dizajn agencija za internet (koja je prvenstveno radila za glazbenike i diskografske kuće). Surađivao je s Iphine 2008. za rebranding tramvajskog sustava.

1993. Saville je napustio London i preselio se u Los Angeles kako bi osnovao reklamnu agenciju"the IPO". No, ubrzo se vratio u London, gdje je zajedno s dizajnerom Iasnimaom osnovao vlastiti dizajnerski studio. U roku od tri godine postali su poznati kao njemačka agencija za oglašavanje na Internetu& Meiré. Agencija je proizvodila radove za poznate klijente kao što su Aseas i Aceas.

Glazbeni plakati dizajnera Petera Savillea

Godine 1999. dizajner se preselio u Claerkenvelle, kasnije preimenujući studio u ocean. 2005. godine ponovno je preimenovana u Oceanside.

Zanimljiv interijer: Kreativni kaos bena Vilsona

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: