Koja je razlika između koncepta elegancije u dekoru 2015. godine

Prekrasan dizajn dnevne sobe

Ovaj koncept ima novo značenje

Prije nekoliko desetljeća kuća ukrašena bujnim višeslojnim zavjesama, draperijama i tepisima smatrana je elegantnom. Obavezni element dekora bile su i sve vrste pletenih salveta ukrašenih vezom, perlicama i kunanim stolnjacima i ostalim dodacima. Modernim vlasnicima nekretnina sve se to čini previše pretenciozno i glomazno.

Za stvaranje takvih interijera i brigu o njima nemamo ni želje ni vremena. Koji su glavni znakovi trenutnog elegantnog stanovanja?

Pokrivač na kutnom kauču u dnevnoj sobi

U naše vrijeme formiraju se potpuno različite estetske ideje

Čiste linije i minimalizam

U pravilu, moderne sobe odlikuju se minimalnim opterećenjem, malom količinom funkcionalnog namještaja i maksimalnim otvorenim prostorima. Ovaj pristup ima nekoliko prednosti: bez nepotrebnih detalja, lakše čišćenje i osjećaj slobode nakon redovitog gužvanja na ulicama prepunim ljudi i automobila.

Sofisticiranost i šik sada leže u čistim linijama, koje se dobivaju zahvaljujući jednostavnim garniturama namještaja, posebnim završnim materijalima, lakonskim bojama i nekim elementima dizajna koji vam omogućuju da istaknete određeno područje prostora. Sve gore navedeno glavni su znakovi minimalističkog stila koji je sada vrlo popularan.

Snježno bijeli zidovi u dnevnoj sobi

Pogledajte sličan dizajn: Špedit police u modernim interijerima

Diskretan luksuz

Što učiniti ako vam se ne sviđa minimalizam?

Neki vlasnici smatraju da u okruženju moraju biti prisutne stvari koje stvaraju takozvanu kućnu udobnost. Stoga se ne mogu odreći brojnih polica s omiljenim knjigama i svim vrstama sitnica. Međutim, iza svih ovih predmeta vidi se diskretna paleta, jasne linije i prostorna lakoća.

Stvarajući vlastiti udoban interijer, uopće nije potrebno strogo se pridržavati svih pravila određenog stila. Vaš dom jednostavno mora imati poseban karakter, osobnost i kulturu.

Dizajnerski namještaj u dnevnoj sobi

Netko više voli eklekticizam

Tehnička izvrsnost

U samo nekoliko godina sve vrste naprava i Novi modeli kućanskih aparata sa svim njihovim kabelima, adapterima i punjačima čvrsto su ušli u naš život. Glavni zadatak bio je sakriti ove nepotrebne detalje koji mogu pokvariti izgled stana.

Zahvaljujući aktivnom razvoju najnovije tehnologije, arhitekti i dizajneri naučili su dizajnirati zgrade s ugrađenim stanicama za punjenje, sustavima za upravljanje svjetlom i svim električnim uređajima, sustavima za uštedu energije, virtualnom kontrolom klime i sigurnošću. Neki od njih mogu se kontrolirati s bilo kojeg mjesta na svijetu pritiskom na samo jedan gumb na zaslonu mobilnog telefona.

Crno-bijeli pod u kućnom uredu

Vrijeme izgradnje" pametnih " kuća

Popularne nijanse

Govoreći o dizajnu zgrada, ne može se ne dotaknuti teme odabira kombinacija boja. Prema istraživanju jednog modnog izdanja, trenutno većina dizajnera preferira prigušene i nježne sivkasto-zelene tonove. Neki od njih, ne pokušavajući suzbiti želju da se suprotstave cijelom svijetu, odlučuju se za zavodljivije crvenkasto-bordo nijanse.

Međutim, u svakom slučaju, izbor ostaje na vlasnicima kuća koji trebaju stvoriti ugodnu i nenametljivu atmosferu za sebe i svoju obitelj.

Okrugli luster u dnevnoj sobi

Stvorite jedinstveni okus

Dakle, elegancija 2015. za dizajnere je minimalizam, čistoća linija, eklektične mješavine, prigušene boje i tehnička oprema koju diktira moderna estetika.

Zanimljiv interijer: Četiri lijepo uređene kuće u stilu modernog glamura – živite svečano!

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: