Klasični luksuz u unutrašnjosti.

Interijer blagovaonice u klasičnom stilu

Ako sanjate stvoriti atmosferu topline i gostoljubivosti u svom domu, obožavate bogat i udoban namještaj, luksuzne tkanine i pozlatu, tada će vam nesumnjivo odgovarati takozvani "tradicionalni stil".

Nastao je u kolonijalno doba, pa su moderni dizajneri nadahnuti povijesnom prošlošću svojih naroda da ga stvore. Kako će posjetitelji portala uskoro vidjeti Muzej Dizajna, rezultat bi trebao biti ugodna, topla, lijepa soba u kojoj svaka stvar ima svoje strogo definirano mjesto.

Interijer dnevnog boravka u klasičnom stilu

Simetrija i ravnoteža

Već smo rekli da tradicionalni stil teži funkcionalnosti i praktičnosti. Prije svega, to se odnosi na Kompetentno postavljanje komada namještaja. Teški ormari i sofe trebaju biti postavljeni simetrično, dalje od predmeta poput kamina ili prozora, bez pretrpavanja glavnog prostora. Zahvaljujući tome stvorit će se savršena vizualna ravnoteža koja će domaćinima i gostima omogućiti da se osjećaju što ugodnije.

Zlatni elementi dekora u unutrašnjosti

U središtu prostorije treba biti nacrtana nevidljiva os, koja će biti svojevrsna polazna točka za postavljanje svega što vam je potrebno, uključujući sustav rasvjete i šarene dodatke.

Interijer dnevnog boravka u plavo-smeđoj boji

Topla shema boja

Primjer moderne verzije klasika, naravno, su ona daleka vremena kada je udobnost doma bila povezana isključivo s toplom paletom. Stoga koristi uglavnom bogate, mirne klasične nijanse koje ne opterećuju oči, već samo stvaraju potrebno raspoloženje.

Kao osnova, u pravilu se uzimaju neutralni tonovi poput bež, krem i tamno sive. Kao završna obrada više su zasićene boje, na primjer, tamno smeđa, plava, crvena i zelena.

Prilikom uređenja doma, stručnjaci ponekad koriste poseban profesionalni trik koji se sastoji u miješanju modernijih, svjetlijih boja sa svojim klasičnim kolegama. Na taj način uspijevaju stvoriti jedinstvenu ravnotežu boja antike i modernosti.

Pogledajte sličan dizajn: Ružičasti stres u ledenoj veljači – zagrijte se u jarkoj boji za Valentinovo

Kuhinja u klasičnom stilu s crvenim naglascima

Kuhinja u klasičnom stilu s drvenim namještajem

Nijanse prirodnog drva, posebno njegovih tamnih vrsta, postaju posebno relevantne u ovom slučaju. To može biti hrast, mahagonij, orah i trešnja, ali svijetlo drvo poput bambusa vjerojatno neće pomoći u postizanju željenog učinka. U ovom slučaju nije potrebno sve površine prekriti drvenim pločama ili prekriti odgovarajućom bojom. Bit će sasvim dovoljno koristiti samo male dodire poput stropnih greda od cedra ili ograde stubišta od trešnje.

Izvrsni namještaj u unutrašnjosti klasičnog dnevnog boravka

Fini namještaj

Ne dolazi u obzir oštri kutovi i oštre linije, sve bi trebalo biti glatko, pojednostavljeno, mekano, pa čak i veličanstveno, tako da se stvara osjećaj pravog ognjišta, okupljajući ljude za ugodnu zabavu, iskrene razgovore i mirne večeri uz šalicu mirisnog čaja.

Namještaj s cvjetnim printom u unutrašnjosti dnevne sobe

Svaki detalj mora imati određenu svrhu, odnosno biti skladan dio cijele slagalice pod nazivom "udoban i istovremeno šik dom".

Sofisticirani interijer blagovaonice u klasičnom stilu

Važna uloga Tekstila

Drugi uvjet za stvaranje takvog okruženja je obilje bogatih tkanina. Prozori moraju biti ukrašeni zavjesama ili zavjesama karakterističnih boja, ušivenih od Damaska, baršuna ili chintza. Štoviše, posebno su napravljeni dovoljno dugo da padnu na pod u prekrasnoj kaskadi. Sofe i fotelje najčešće su prekrivene gustim ili laganim pokrivačima s cvjetnim ili prugastim uzorkom.

Klasični interijer dnevnog boravka u smeđoj boji

Ne treba se bojati miješati ne baš kompatibilne teksture, glavna stvar je da se savršeno kombiniraju u boji. Važnu ulogu igraju i čipkasti ukrasi zavjesa i prekrivača, kristalni ukrasi lustera, svjetiljki i svijećnjaka, brončani i bakreni detalji u kupaonicama i pozlaćeni okviri za slike.

Svijetla dnevna soba s kaminom

Lijepa Ivica 

Nakon ulaska u sobu, gosti bi svakako trebali obratiti pažnju na nježne letvice od poda do stropa i jedinstvenu završnu obradu pojedinih dizajnerskih elemenata.

Interijer dnevnog boravka u klasičnom stilu

Dakle, tradicionalni stil kombinira vizualni sklad, organsku kombinaciju bogatih i jednostavnih detalja, ispravnu raspodjelu svih predmeta, željenu paletu boja, kompetentnu završnu obradu i puno zanimljivih ukrasa.

Zanimljiv interijer: Jedinstveni prijelazni stil u luksuznom dizajnu interijera

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: