Kako SPECIFIKACIJE prozora utječu na vaše troškove?

Prekrasna seoska kuća s travnjakom

Ispravno odabrani prozori kap su individualnosti prema izgledu bilo kojeg doma.

Svaka osoba, odabirom prozora, prije svega teži određenoj ravnoteži između kvalitete i estetske privlačnosti.

Međutim, većina ljudi, uključujući posjetitelje muzeja dizajna, pri određivanju praktičnosti dizajna vode se ugledom proizvođača i konvencionalnim općim konceptima svojstava materijala.

Ali svaka ponuda na određenom tržištu ima svoje karakteristike koje su laiku malo poznate. Oni utječu na operativna svojstva bilo kojeg okvira, a oni se moraju poboljšati ako su prozori već instalirani i ne postoji način da ih promijenite.

Prekrasna crvena seoska kuća

Pazite da prozori u vašem domu ne povećavaju troškove održavanja

Čimbenik

U karakteristikama bilo kojeg dizajna postoji takav pokazatelj kao što je faktor oceana. To je koeficijent koji izvještava o mogućim gubicima topline, a o njemu ovisi i količina energije koja će se zimi potrošiti na grijanje. Njegova optimalna vrijednost kreće se od 0,2-1,2 jedinice.

Ako prozor već stoji, a njegov prijenos topline je veći nego što bismo željeli, najlakši način za uštedu na grijanju bit će lijepljenje okvira posebnom trakom.

Zatvaranjem svih pukotina između stakla i plastike ili drva možete smanjiti potrošnju energije. Odabirom pravog dizajna zavjesa, kao i gustoće tkanine, možete dobiti sličan rezultat.

Pogledajte sličan dizajn: Etnički stil ? utjelovljenje tradicionalnog stvaralaštva i nositelj stoljetnih običaja naroda svijeta

Interijer blagovaonice s visokim prozorima

Izolirajte prozore kako biste smanjili gubitak topline tijekom hladne sezone

Koeficijent apsorpcije topline sunčevih zraka

Tu je I koeficijent apsorpcije topline sunčevih zraka, koji ljeti postaje od posebne važnosti. Ako staklo nema poseban premaz, tada će se sve prostorije više zagrijavati.

To atmosferu stanovanja čini neugodnom, pa čak dovodi i do potrebe za ugradnjom split sustava, potrošnje električne energije za klimatizaciju.

Ovaj se problem može riješiti posebnim dvoslojnim filmom. Zalijepljen je na staklo i odražava sunčevu svjetlost, iako potamni sobu.

Međutim, takav dizajn prozora, čija je fotografija predstavljena u nastavku, jeftin je način smanjenja troškova snižavanja sobne temperature.

Unutrašnjost kuhinje s velikim prozorima

Provjerite koliki je indeks apsorpcije topline na vašim prozorima

Propusnost stakla

Kvaliteta stakla ovisi o tome koliko dnevnog svjetla propušta. Što je transparentniji, to je bolje za stanovanje. Uostalom, prirodno svjetlo je važno za zdravlje očiju, a ugodnije je za percepciju.

Postoji poseban koeficijent koji prikazuje podatke o ovoj karakteristici. Njegova željena vrijednost: 0-1 jedinice.

Nažalost, ako instalirani prozori ne odgovaraju onome što želite, teško je popraviti situaciju. Možete ih samo održavati čistima i obojiti zidove izvana i iznutra svijetlim nijansama kako biste stvorili osjećaj osvijetljenog prostora.

Interijer dnevnog boravka s velikim prozorima

Dajte prednost prirodnom svjetlu

Pokazatelj stupnja izmjene zraka

Prozorske konstrukcije također imaju pokazatelj koji odražava stupanj izmjene zraka s vanjskim svijetom. To zapravo znači da bilo koji okvir može pustiti određenu količinu zraka unutra, posebno u vjetrovitim uvjetima. Zajedno s njim prašina i vlaga ulaze u kuću, odnosno što je niži koeficijent, To bolje.

Kuća s vrlo velikim prozorima

Veće prozore i vrata teže je potpuno izolirati

Zanimljiv interijer: Mjesto okruglog prozora u arhitekturi

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: