Kako profesionalno fotografirati interijer — praktični savjeti dekoratera

Savjeti dekoratora: fotografiranje interijera

Profesionalni savjeti dekoratera nikada neće biti suvišni, pogotovo kada je u pitanju interijer.

 Njujorški Institut za fotografiju kaže da je premisa samo ljuska, u najboljem slučaju pozadina. Ali ne slažemo se s njima! Postoji mnogo razloga za fotografiranje interijera: fotografije će sačuvati sjećanje na djetinjstvo, slike namještaja i ukrasnih elemenata bit će potrebne za osiguranje i prodaju kuće itd.p. Ako se vi, dragi čitatelji, odlučite za snimanje, Poslušajte profesionalni savjet.

Odaberite kut

Ako sumnjate u svoje umjetničke sposobnosti, razgovarajte s profesionalnim fotografom koji vam može reći kako pravilno snimiti, na primjer, dnevnu sobu. Pogledajte sobu s različitih točaka. Primijetili smo da neki kutovi otkrivaju njezinu bit? Odaberite položaj koji povoljno naglašava karakteristične značajke stanovanja.

Mekane kožne stolice

Ne bojte se sitnih detalja u kadru: vinjeta na stoliću za kavu, nježni noćni ormarić i vintage komoda mogu puno reći o domaćinu. Fotografirajte sve što uđe u objektiv, snimite što više slika – bolje je odabrati između nekoliko desetaka fotografija nego od nekoliko komada.

Rasvjeta

Profesionalci savjetuju rad u prirodnom svjetlu. Pokušajte izbjegavati izravnu sunčevu svjetlost jer ona narušava percepciju izloženosti i narušava ravnotežu boja. Ako ima previše svjetla, objesite prozor zavjesama.

Nikada nemojte fotografirati ako je jako svjetlo u pozadini pretjerano zasićeno – rezultat će biti zasljepljujuća svjetlosna točka koja odvlači pažnju od ključnih točaka. Snimajte iz svih vrsta kutova tijekom dana kako biste shvatili koji je pogled najpovoljniji.

Spavaća soba u gotičkom stilu

Glavno pravilo glasi: Ako su prozori okrenuti prema istoku, ujutro morate fotografirati u posebnom načinu rada. U sobama smještenim na sjevernoj i južnoj strani preporučuje se rad tijekom razdoblja maksimalne rasvjete. Ako pada kiša, bez oklijevanja odgodite snimanje i pričekajte sunce.

Pri izlasku i zalasku sunca uvijek je divno meko svjetlo koje unutrašnjost čini izvanrednom ugodnom.

U mraku obavezno koristite bljeskalicu. Usmjerite ga prema stropu tako da Okviri budu jasni, a ne mutni.

Fokus

Pažljivo prilagodite fokus, ali prvo odlučite na što se točno želite usredotočiti. Koja je tema fotografiranja? Koji je glavni komad namještaja koji otkriva vašu namjeru? Možda će to biti veliki tirkizni kauč uz kamin ili slika.

Nakon što odaberete glavni element, uklonite sav višak. Vanjski pribor oko čvorne točke stvorit će dojam nereda.

Slike u unutrašnjosti

Pogledajte sličan dizajn: Akvaskaping: najbolji dizajneri akvarijskih krajolika nakon međunarodnog natjecanja u vodenim biljkama, 2015

Dobra fotografija može ispričati cijelu priču! Primijetite kako se predmeti poredaju u čitav zaplet: niz jastuka na sofi, kandelabri ili vintage slike u srebrnim okvirima, elegantno raspoređene na malom crnom klaviru – i pred nama je fascinantan dio života, gdje svaki detalj interijera ima svoju povijest, isprepletenu s općom, ali skriva detalje svog izgleda.

Snimajući krajolike, samo utvrđujemo stvarnost, a radeći u portretnom načinu stvaramo moćnu dramatičnu fotografiju.

Dodatni detalji

Čak i najluksuzniji domovi trebaju poboljšanje. Pogledajte oko sebe: nešto će vam zasigurno odvratiti pogled i pokvariti cjelokupni izgled… ako fotografirate kabinet, maskirajte pretjeranu količinu kabela s telefona i uredske opreme. Poslovne bilješke neće ukrasiti opću pozadinu, uklonite ih barem neko vrijeme.

Kante za smeće, figurice — sve to ne bi trebalo zatrpati okvir. Radno područje treba izgledati uredno. Usredotočite se na malu vazu s tulipanima – to će dodati začin. Kuhinja će izgledati mnogo atraktivnije ako umjesto glomaznih uređaja i kućanskih aparata u prvi plan dovedete zdjelu svježeg voća. To će pojačati boju i oživjeti prostor. Provjerite je li sve savršeno čisto.

Kuhinja u starom stilu

Ako posteljina uđe u leću, provjerite je li besprijekorna. Krevet bi trebao biti lijepo pospremljen, a jastuci bičevani i spremljeni.

Provjerite koliko ravnomjerno slike vise na zidovima. Krivo postavljena umjetnička djela kvare iskustvo. Pospremite noćni ormarić, zamijenite vazu s uvenulim cvijetom knjigom. Imajte na umu da što manje detalja to bolje.

Odaberite prostor

Ako vam je teško odrediti Sretan kut ili ne možete uhvatiti željeni volumen, pokušajte primijeniti kvantitativni pristup. Snimite što više slika iz različitih točaka i položaja, kliznite kadar po kadar dok se krećete po obodu. Nakon obavljenog posla, pregledajte sve što ste dobili i odaberite najuspješnije opcije.

Retro ukrasni predmeti

Iznenadili biste se koliko ljestvica utječe na percepciju prostora. Ovisno o svrsi fotografije, odabiru se odgovarajuće vrste: za prodaju nekretnina slike bi trebale izazvati neke emocije, a za pamćenje potomaka-potpuno različite.

Vaš osobni prostor

Ako ćete govoriti o sebi, najbolji način je korištenje odgovarajućih alata i pribora. Iskoristite zanimljive ideje za interijer koje ćete pronaći u časopisima i katalozima ili pogledajte naše prijedloge.

Rustikalna blagovaonica

Oprema

Nabavite modernu kameru poznate marke. Kvalitetno snimanje osigurat će kamera s dobrom optikom, jer nam je važna jasnoća slike. Ako želite da boje na fotografiji odgovaraju stvarnim, pravilno izložite osvjetljenje.

Neobičan oblik prostorne kuhinje

Postoje prekrasni DSLR fotoaparati koji su dostupni svima. Nabavite kvalitetnu širokokutnu leću, ali imajte na umu da što je leća šira, to je više izobličenja.

Nakon što su fotografije snimljene, prenesite ih na računalo i obradite. Koristite internetske uređivače Ace, Ace, Ace ili Ace. Široke mogućnosti pruža osnovna verzija interneta – Preuzmite je i savladajte!

Praksa

Prelistajte časopise o dizajnu interijera ili pregledajte poznate stranice. Istražite kako profesionalci djeluju. Svaki stručnjak u ovom području ima osobni način i stil.

Dnevna soba u gotičkom stilu

Što više pregledavate primjere, brže ćete shvatiti u čemu je tajna uspjeha. Koristeći stečeno iskustvo, lakše ćete se kretati metodama i metodama fotografiranja. Zapamtite, samo će vam praksa omogućiti poboljšanje. U početku neće sve uspjeti, ali nemojte očajavati. Što više pokušavate, prije ćete postići uspjeh na ovom polju. Samo se zabavite!

Zanimljiv interijer: Projektna televizija-fantastične fotografije nebodera iz Ace — Aceas

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: