Kako dizajnirati kuću u industrijskom stilu

Uređenje interijera u industrijskom stilu

Ova moda nastala je na komercijalnom tržištu, kada su nove trgovine, uredi, restorani, pa čak i privatni stanovi počeli funkcionirati u starim golim i otrcanim pomoćnim objektima.

Ostavljajući po strani pitanje mogućeg rušenja skladišnih prostora, dizajneri su pokušali stvoriti okruženje oko njih. Poznat je kao potpuni nedostatak pretvaranja u utjecaju arhitekture na čovjeka.

Ako više volite minimalizam i predmete s daškom povijesti, vjerojatno će ova ideja odjeknuti u vašoj duši. Posjetiteljima muzeja dizajna danas će se otvoriti nekoliko načina ukrašavanja vlastitog doma u sličnom stilu.

"Gola" završna obrada

Moderni luster u unutrašnjosti

Stolice i svjetiljka u industrijskom stilu

Arhitekturu industrijskih područja naglašava pojednostavljena infrastruktura – što je više otvorenog prostora, to bolje. Nedovršeni zidovi, izložena cigla, metal, goli prozori i izbočene grede predstavljaju kostur koji podupire ovaj smjer u cjelini.

Često su podovi u sličnom interijeru (beton, drvo ili druge pragmatične površine) sačuvani u izvornom obliku.

Puno prostora

Dekoracija dnevnog boravka u industrijskom stilu

Prekrasna blagovaonica u industrijskom stilu

Budući da sam stil potječe od ogromnih površina svojstvenih skladištima i pakirnicama, njegova upotreba u vlastitom domu zahtijevat će sličnu situaciju. Otvoreni tlocrt je idealan u ovom slučaju.

Pogledajte sličan dizajn: Uživajte u mogućnosti neograničene upotrebe kao izvor inspiracije, a to je portugalska izložba razvoja dizajna 100

Osjećaj neizmjernosti možete postići čak i u maloj sobi promjenom funkcionalnih dijelova prostorije, velikim prozorima i općim estetskim pojednostavljenjem dekora.

Hladna paleta

Kuhinja u industrijskom stilu

Istina je reći da su boje u ovoj grani dizajna često prirodne, poput prigušenih nijansi smeđe i sive. Žbuka i Opeka, stare pocinčane cijevi, pohabana koža samo su nezamjenjivi dijelovi.

Naravno, moguće je dodati malo boje u sobu postavljanjem biljaka, postavljanjem teksturiranih tepiha i umjetnina. Ili, na primjer, dodavanjem neobičnih svjetiljki.

Praktično nepretenciozno okruženje

Namještaj u industrijskom stilu

Drveni blagovaonski stol u unutrašnjosti

Namještaj svojstven industrijskom dekoru odlikuje se temeljnošću i nedostatkom ekscesa. Čiste linije i jednostavni oblici su obavezni. Možete voljeti ovaj smjer, ali ne biste trebali dati prednost isključivo tvrdim metalnim stolicama.

Iako su goli zidovi značajka takvog interijera, to ne znači da udobnost treba isključiti iz prostora. Koristite meke mrlje, bez nepotrebnih ukrasa i ukrasa.

Spašeni objekti

Kreativna svjetiljka u unutrašnjosti

Drveni stol u unutrašnjosti

Gotovo svaka kuća koja je izbjegla rušenje izgrađena je od metala. To se neprimjetno uklapa u koncept industrijskog stila. Treba imati na umu da postoje hladni predstavnici (aluminij, kositar, čelik, željezo) i topli (zlato ,bronca, mjed). Grupiranje ovih elemenata stvorit će nevjerojatan učinak.

Oštri naglasci

Dekoracija dnevnog boravka u industrijskom stilu

Dekoracija dnevnog boravka u industrijskom stilu

Logično je pretpostaviti da će u interijeru, gdje je glavni naglasak na prirodnim elementima, slike u bogatim bojama i skulpture izgledati neumjesno. Umjetnička djela i sve što se u suzdržanom industrijskom okruženju čini umjetnošću mora biti pomalo oštro.

Čak i ako sve to nema konkretan sadržaj. Različite figure, na primjer, stari putokazi, ironično će se uklopiti u sličan dizajn. Ako vas ovaj pristup ne privlači, uvijek možete dodati crno-bijele fotografije u jednostavnim modernim okvirima.

Zanimljiv interijer: O popularnom stilu potkrovlja: luksuz moderne atmosfere, industrijski šarm i pribor umjetnikova doma.

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: