Joe Cesare Colombo. Joe Cesare Colombo. Industrijski dizajner. Projektiranje usmjereno prema budućnosti

Dizajner Joe Colombo

Dizajner Joe Colombo, poznat u cijeloj Italiji, pripada skupini najsjajnijih sljedbenika futurološkog stila interijera 60-ih. Zahvaljujući njegovom talentu, pojavili su se mnogi projekti namještaja i druge opreme, među kojima postoje ne samo praktični predmeti koji se masovno proizvode, već i jedinstvene instalacije namijenjene poznatim svjetskim natjecanjima i šik izložbama.

Autorova prva djela bila su razvoj planinskih hotela, za koje je kasnije dobio nagradu ISA-Ina. U svom radu Colombo je krenuo u reprodukciju stvarnosti budućnosti. Prema njegovom mišljenju, za desetljeća ljudi će živjeti u potpuno drugačijem okruženju koje se može transformirati po njihovoj želji.

Pogledajte sličan dizajn: Sonia Hinriksen: efemerni divovski uzorci na ledu smrznutog jezera

Stoga, kako bi ispunio svoju ideju, dizajner je koristio potpuno nove metode proizvodnje i moderne vrste materijala. Glavne komponente njegovih djela su zakrivljeni i elegantni oblici, dok je izravna i stroga geometrija, naprotiv, neprihvatljiva. Zahvaljujući takvim rješenjima, elementi interijera pokazali su se nezaboravnim i jedinstvenim, uspješno se uklapajući u bilo koji dizajn.

Stolica Joe Colombo

U prilično kratkom životu Joe je postao priznati majstor svog zanata, jer je uspješno koristio plastične oblike u vlastitom stilu.

Zanimljiv interijer: John Morley. John Morlie. Specijalist za Luksuzne nekretnine. Direktor tvrtke. Intervju s uspješnim poduzetnikom

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: