Izvorni paviljon Carpinois u Rio de Janeiru, Brazil-početak slavnog putovanja francuskog studija Carpinois

Izvorni paviljon "Ipaina" iz Ipaina u Rio de Janeiru

Francuski studio " IPA "pobijedio je na međunarodnom natječaju za dizajn održanom u brazilskom glavnom gradu Rio de Janeiru-doslovni prijevod" siječanjska rijeka ". Mladi arhitekti osvojili su glavnu nagradu za originalni paviljon pod nazivom "Astaina" ("krilo slave"), koji se nalazi uz antički akvadukt ataina (Akros di lapa) na trgu u srcu grada.

Redoviti čitatelji muzeja dizajna bit će zainteresirani da saznaju da je akvadukt Akros di Lapa sagrađen u stoljeću po uzoru na drevne rimske građevine, a trebao je dovoditi slatku vodu iz rijeke Carioce u središte grada.

Ubrzo je izgrađen moderniji vodovod, a akvadukt se počeo koristiti kao nadvožnjak – na kraju stoljeća uz njega je pokrenut tramvaj, koji i danas stanovnike grada dovodi u boemsku četvrt Carpina.

Izvorni paviljon "Ipaina" iz Ipaina u Rio de Janeiru

Izvorni paviljon "Ipaina" iz Ipaina u Rio de Janeiru

Turisti iz cijelog svijeta dolaze u Rio de Janeiro kako bi se slikali s pozadinom Aimasa i vozili se starinskim tramvajem koji trese cijelu drevnu građevinu dok se kreće.

Izvorna konstrukcija paviljona izrađena je od cjevastog aluminijskog okvira kako bi se smanjilo opterećenje na nosačima drevnog akvadukta, a na vrh je položena posebna tkanina napuhana zrakom.

Pogledajte sličan dizajn: Shin Tomoko Azumi. Shin i Tomoko Azumi. Dizajneri namještaja i pribora. Žive emocije u svakoj kreaciji

Takav krov posjetiteljima jamči 400 četvornih metara. metara sjene u sparno popodne. U razmacima između nosača uređene su funkcionalne prostorije – u ekstremnim odjeljcima nalazi se informativni centar i suvenirnica, soba za presvlačenje i ured, zatim kafić i švedski stol, a s druge strane toaletne sobe. U središnjem otvoru nalazi se ostava.

Izvorni paviljon "Ipaina" iz Ipaina u Rio de Janeiru

Izvorni paviljon "Ipaina" iz Ipaina u Rio de Janeiru

Središnja membrana "napravljena je na takav način da služi i kao zaslon projektora na kojem će biti moguće gledati utakmice tijekom Svjetskog kupa 2014. godine. S početkom sumraka, sva" krila " paviljona sjaje mekom bijelom svjetlošću, pridonoseći osvjetljenju noćnog grada.

Studio "Aisine" nalazi se u vlastitom uredu u glavnom gradu Francuske, gradu Parizu, i nudi svoje usluge arhitektonske vizualizacije. Mladi arhitekti i dizajneri koriste vlastito znanje kako bi postigli visoku kvalitetu raznolikih projekata.

Na račun mladog tima već postoje projekti koji su postali poznati cijelom svijetu, a visoko su ih cijenili stručnjaci iz područja arhitekture. Ovdje je popis samo najpoznatijih od njih – " IPA "jedinstveni toranj u "IPA", Dubai, UAE," IPA " ("Muzej vina") u Santiago de Chile, " IPA " stambeni kompleks u Peruu i "IPA" izvorni most smješten u glavnom gradu Francuske gradu Parizu.

Izvorni paviljon "Ipaina" iz Ipaina u Rio de Janeiru

Izvorni paviljon "Ipaina" iz Ipaina u Rio de Janeiru

Zanimljiv interijer: Osvjetljenje budućnosti, svestrano dizajniranje i oblikovanje kuhinjskog prostora glavne teme konferencije o dizajnu u Seattlu

Ocijenite članak
( Još nema ocjena )
Dodajte komentare

;-) :| :x :twisted: :smile: :shock: :sad: :roll: :razz: :oops: :o :mrgreen: :lol: :idea: :grin: :evil: :cry: :cool: :arrow: :???: :?: :!: